понедельник, 30 декабря 2013 г.

Скажемо буденності – ні!

Скажемо буденності – ні!

Хоч Новий рік, як і Різдво, традиційно вважають родинним святом, останнім часом стає дедалі популярнішою тенденція відзначати його за межами домівки – у гостях, закладах громадського харчування, «на природі», подорожуючи тощо. Варіантів святкування дуже багато, було б, як кажуть, лише бажання.
Відомий вислів стверджує, що як Новий рік зустрінеш, так його і проживеш. Тож протягом багатьох років переважна більшість час збиралася усією родиною за великим щедро заставленим святковими стравами столом, бажала одне одному добра та щастя, а як тільки годинникові стрілки зупинялися на цифрі 12, разом переступали новорічний поріг.
Звичайно, відзначати будь-які свята вдома у родинному колі – чудовий і добрий звичай, однак із часом раз у раз повторювані одні ті самі дії мають схильність ставати буденними. Зокрема вже давно з’явилися традиційні атрибути святкування Нового року: салат «Олів’є», «Оселедець під шубою», святковий перегляд по телевізору «Блакитного вогника» та фільму «Іронія долі…» (дехто за звичкою дивиться ще також «Віднесених вітром») й, звичайно ж, «Советское» шампанське. Крім того, 31 грудня жінкам під час рекламних пауз улюблених телепередач та фільмів потрібно встигати готувати святкові страви, а чоловікам – «повибивати» і почистити снігом усі килими, адже дуже важливо «весь бруд залишити в році, що минає».
З року в рік тисячі родин зустрічали (а дехто й досі продовжує це робити) Новий рік за однаковим сценарієм, тож не дивно, що у багатьох із нас з’явилося бажання шукати нові способи проведення свята, які відповідали б сучасним тенденціям і виходили за межі буденності. А головне – надовго запам’яталися.
Тож давайте скажемо буденності ні! Створюймо власні особливі та цікаві традиції святкування Нового року. Імпровізуймо, вигадуймо і будьмо оригінальними.

Віктор Миронець

Комментариев нет:

Отправить комментарий