среда, 18 декабря 2013 г.

Щасливе "сьогодні"

Щасливе "сьогодні"

Мріяти, як то кажуть, не шкідливо. От і мріємо, сподіваючись після здійснення своїх бажань здобути те, що просто і лаконічно називають людським щастям. Та чи про те ми мріємо, і чи думаючи про майбутнє, не забуваємо про сьогодення?
У світі, напевно, не існує жодної людини, яка б не хотіла бути щасливою. Ще б пак, адже, за тлумачним словником української мови, "щастя – це стан цілковитого задоволення життям, відчуття глибокого вдоволення й безмежної радості". Словом, якраз те, чого прагне кожна людина. Та одного прагнення, звичайно, замало, потрібно ще й діяти. І саме на цьому етапі ми найчастіше робимо помилки, неправильно розставляючи пріоритети і добровільно відстрочуючи час, коли можна й справді почати насолоджуватися життям.
Згадаймо для прикладу тих людей старшого покоління, які постійно в усьому обмежували себе, щоб зекономлені кошти відкласти на майбутнє. Роками люди різних професій і статків клали зароблені важкою працею гроші "на книжку", вірячи, що зможуть ними за нагоди скористатися. Час, звичайно, настав, та, на жаль, багатьом так і не судилося отримати зароблене. Всі ж бо ще добре пам'ятають, що сталося на початку 90-х років минулого століття і чому мільйони людей майже миттєво залишилися ні з чим.
Тепер уже занадто пізно щось виправляти. Однак чи стануть події тих часів уроком для нових поколінь, залежить від нас самих і висновків, які ми зробимо. І щоб, як мовиться, не наламати дров, насамперед потрібно враховувати важливий момент – те, що сталося із заощадженнями громадян колишнього Радянського Союзу, має не лякати, а застерігати. Відкладати певні кошти ніколи не завадить (краще їх заощадити, ніж бездумно витратити), але робити це потрібно без надмірного фанатизму, і тоді, коли це не потребуватиме від вас занадто великих і болісних обмежень. Тобто, думаючи про майбутнє, не забувайте про сьогодення.
Завтра настане завтра, і ніхто не знає, що готує нам день прийдешній. Сьогодні ж потрібно робити все, щоб насолодитися життям, бо наша віра у краще майбуття не матиме жодного сенсу, якщо не зможемо забезпечити собі щасливе теперішнє. Іншими словами, щоб мати чудове та забезпечене майбутнє, треба, попри всі труднощі, жити достойно і як повноцінна людина – у радості і гармонії.
Звичайно, життя медом не назвеш, але навіть у темряві, якщо цього хотіти і уважно шукати, можна знайти світло. Тому не сумуйте за тим, чого у вас немає, а насолоджуйтесь тим, що є.

Віктор Миронець

Комментариев нет:

Отправить комментарий