вторник, 17 декабря 2013 г.

Корисні мультфільми

Той, хто придумав мультфільми, зробив нам, батькам, водночас дві послуги. Хорошу, бо іноді лише завдяки їх перегляду можна заспокоїти вередливе чадо, і погану, оскільки тривалий перегляд телепередач може зашкодити дитячому здоров'ю.
Щоб цього не сталося, лікарі-офтальмологи, ортопеди, педіатри і психологи наголошують на тому, що час, проведений біля телевізора у ранньому віці, повинен суворо контролюватися і дозуватися батьками. Цілком підтримую ці рекомендації, однак, погодьтеся, на практиці не завжди вдається їх дотримуватися. Тож так сталося, що наша донька в три роки теж серйозно "підсіла" на мультфільми. Що ми з дружиною тільки не робили, аби зменшити цю залежність, однак нічого не допомагало. І коли вже здавалося, що без сторонньої допомоги нам не впоратися зі складною ситуацією, більш досвідчені знайомі порадили з допомогою навчальних і пізнавальних мультфільмів спробувати перетворити сидіння перед блакитним екраном на навчання.
Втілити у життя задумане було досить легко, адже, виявляється, сьогодні існує чимало створених з освітньою метою мультиплікаційних фільмів, герої яких у доступній маленьким дітям ігровій манері навчають їх рахувати і читати, розрізняти форми і кольори, допомагають вчити іноземні мови і пізнавати навколишній світ. До речі, серед багатьох подібних мультфільмів особливо вирізняється відомий український мультсеріал "Уроки тітоньки Сови".
Як наслідок, через невеликий проміжок часу донька практично сама навчилася рахувати до десяти і запам'ятала багато слів з англійської мови, причому чітко усвідомлюючи значення більшості з них. А щоб у неї розвивалось так зване відчуття іноземної мови, час від часу вмикаємо їй не дубльовані англомовні мультфільми.
Звичайно, нехтувати рекомендаціями фахівців і дозволяти дітям надто довго дивитися телевізор не можна, однак якщо з тих чи інших причин дитина вже змалку познайомилася з мультгероями, то спробуйте скористатися нашим досвідом і зробити приємну для неї справу ще й корисною.

Віктор Миронець

Комментариев нет:

Отправить комментарий