понедельник, 23 декабря 2013 г.

Новорічне свято у Древньому Києві

Хоч святого Миколая та Діда Мороза вважають найголовнішими новорічними персонажами, вони лише зрідка зустрічаються на святкових дійствах. Однак білобороді дідусі, на щастя для дітей, вряди-годи все ж таки їздять одне до одного в гості. Зокрема нещодавно Святий Миколай відвідав урочистості з нагоди відкриття в «Парку Київська Русь» головної резиденції свого колеги Діда Мороза.
Як і тисячоліття тому, новорічні святкування в Древньому Києві розпочалися з вітального слова князя, який запросив гостей міста до активної участі у розвагах. А їх того дня й справді не бракувало: катання на породистих конях, цікаві театралізовані постановки, захоплюючі виступи кінно-трюкового театру «Парку Київська Русь», народні ігри та забави. Словом, навіть найвибагливішому відвідувачу парку було чим себе зайняти.
Після церемонії відкриття княгиня Зима урочисто передала Діду Морозу ключ від його резиденції, в якій він за традицією оселився на зимові свята, щоб вести прийом гостей. Тож усі бажаючі могли поговорити з ним та святим Миколаєм, сфотографуватися, а головне – віддати свій лист із побажаннями. Як запевнив Дід Мороз, всі вони обов’язково здійсняться. А щоб, чекаючи на прийом до дідусів-чарівників, діти й дорослі не нудьгували, на подвір’ї резиденції їх розважали казкові персонажі. За дотриманням черги пильнували секретарі Діда Мороза, а вхід до резиденції охороняли князівські дружинники.
Завершились урочистості вогняним шоу та святковим феєрверком, який освітив вечірнє небо над Древнім Києвом спалахами тисяч яскравих зірок.

Віктор Миронець

Комментариев нет:

Отправить комментарий