четверг, 5 декабря 2013 г.

Зберегти настрій

Прокидатися вранці від того, що тепле сонячне проміння лоскоче обличчя, набагато приємніше, ніж під пронизливі звуки будильника. Адже у такі моменти отримуємо потужний заряд позитиву, який, здавалося б, неспроможні вичерпати жодні можливі труднощі і неприємності грядущого дня.
Однак реальність часто вносить у наше життя свої корективи – в будинку поламався ліфт, і довелося з шістнадцятого поверху спускатися сходами, в магазині натрапили на не надто ввічливого продавця, в громадському транспорті незнайомець наступив на ногу і навіть не вибачився, а до всього цього ще й чорна кішка перебігла дорогу, і почав накрапати дощ, а парасолька залишилась вдома. За таких обставин, як правило, від вранішнього позитиву не залишається й сліду.
Та, як стверджують оптимісти, у природи немає поганої погоди, ніби переконуючи нас цим твердженням у тому, що, доклавши трохи зусиль, завжди можна зберегти хороший настрій. Для цього вони радять насамперед звертати більше уваги на дрібниці, які зазвичай ігноруємо, а ще подумати про ті, на перший погляд, прості речі, що можуть зробити нас щасливішими і згадати уже пережиті світлі миті життя. Для когось це – отримання диплома, весілля чи народження дитини, для інших – подорож до моря чи навіть морозиво, яким ласували у компанії близьких друзів.
Крім того, існує думка, що потрібно повсякчас бути вдячними за уже отримане від долі та тим людям, які нас люблять, за нас вболівають й допомагають нам. Так набагато легше переживати складні ситуації і зберігати віру у краще майбуття, а значить – протистояти незадоволенню своїм життям.
Щоправда, тут потрібно зробити невеликий ліричний відступ, зауваживши, що набагато ефективніше вдячність впливає на настрій, коли вона щира і підсилена нашою любов'ю. Не дарма ж мудреці ще з діда-прадіда навчають нас любити не лише себе, свою рідню і близьких друзів, а й також увесь світ і саме життя, насолоджуватися кожною миттю, подарованою нам Всевишнім.
Не забуваймо і про те, що життя не зможе нас радувати, якщо постійно перебуватимемо в напрузі, "накручуючи" себе зайвими переживаннями про чорних кішок, злих сусідів, неввічливих перехожих, чужі гроші і успіхи.
Словом, думаймо про хороше, і рано чи пізно доля обов'язково нам усміхнеться, стане привітнішою та кращою.

Віктор Миронець

Комментариев нет:

Отправить комментарий