воскресенье, 6 июля 2014 г.

Ангел, що спустився з небес

Ангел, що спустився з небес

У кожної людини є свої життєві цінності. Однак, думаю, багато хто погодиться з тим, що найбільший скарб у нашому сповненому тривог та клопотів житті – це діти. Іншими словами, священний дар батьківства. А з огляду на те, що чимало сімейних пар, на жаль, не можуть мати власних дітей, батьківство сміливо можна назвати Божою благодаттю, яка дарує вісім, на кого сходить, неповторні відчуття радості, миті приємного хвилювання і безцінні хвилини щастя. Але це лише за умови, якщо дитина – бажана, а батьківство – свідоме.
Пригадую, з яким нетерпінням чекали з дружиною появи на світ нашої донечки, нашої ніжної кровиночки. Навіть ім’я їй підібрали – Ангеліна, тобто та, що несе добру вість. Чекання обтяжувалося тим, що протягом дев’яти місяців кілька разів перед нами поставала реальна загроза передчасного переривання вагітності. Але – не здавались, боролись за рідне життя і з допомогою Бога та лікарів перемогли. Тож наша перша зустріч з донечкою після пережитого була особливо жаданою, трепетною і зворушливою. Тоді від щастя виплакали всі сльози, а вперше побачивши її таку маленьку, таку беззахисну, але водночас таку прекрасну, я подумав: «Воістину, це маленький ангел спустився до нас з небес». І от уже більше п’яти років з кожним днем дедалі більше в цьому переконуюсь.
Кажуть, що чужі діти ростуть швидше. Можливо. Та, дивлячись на свою донечку, кожного дня помічаємо щось нове. Ось вона вперше промовила «агу», вперше самостійно перевернулась на бік, вперше взяла іграшку, зробила перший крок, вперше переступила поріг дитячого садка, розказала Дідові Морозу перший вірш, вперше правильно полічила до десяти, вперше сама прочитала слово «мама», виступила на першому у житті гала-концерті… Таких «вперше» дуже багато. І вмиті, коли вони відбуваються, щасливіших за нас людей не знайти.
Ми пізнали радість батьківства. Звичайно, життя досить складне, і що чекає на нас попереду – ніхто не знає. Але щиро віримо в краще. Адже маємо донечку – нашого маленького ангела і сенс подальшого життя.

Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий