вторник, 15 июля 2014 г.

Постачальники щастя

Постачальники щастя

Хоч би що казали, головним джерелом щастя все одно є наші діти. Адже ніщо не може так радувати батьків, наповнюючи душу неймовірно багатою гамою позитивних емоцій, як успіхи сина чи доньки. Більше того, саме діти роблять життя справжнім, яскравим, позитивним і добрішим.
Існує думка, що всі малюки народжуються талановитими, а одне із головних завдань батьків, окрім забезпечення їх усім необхідним для нормального життя та захисту від небезпеки, полягає ще й у тому, щоб вчасно розгледіти обдарування і всіляко сприяти його розвитку. Звичайно, це – непроста, клопітна справа, однак варта докладених зусиль. Бо навіть якщо дитина не досягне особливих успіхів і не стане видатним спортсменом, актором, письменником чи музикантом, вона навчиться бути організованою та відповідальною, а головне, займаючись улюбленою справою, уникне негативного впливу вулиці.
Якщо ж на певній ниві їй все вдаватиметься якнайкраще, то будьте готові до частих, як кажуть, польотів на сьоме небо від щастя. Словом, у будь-якому разі виграє і дитина, і батьки. Знаю, про що кажу, оскільки моя п’ятирічна донька уже майже 3 роки займається хореографією, тож час від часу переживаю моменти неймовірної гордості за неї.
Нещодавно вона разом з іншими учнями своєї групи взяла участь у своєму першому гала-концерті. Не знаю, як наші танцюристи, але, ми, батьки, дуже хвилювалися. При цьому чудово знали, що незалежно від того, яким буде виступ, неймовірно пишатимемося своїми маленькими артистами. Так зрештою і сталося – вони не підвели, впоравшись із завданням на відмінно. Та найголовніше – не лише подарували нам незабутні щасливі миті, а й допомогли хоча б ненадовго забути про тривоги та переживання. Погодьтеся, у нинішній складний час будь-яка можливість відволіктися від проблем сьогодення важить багато. І велике щастя, коли наші сини та доньки своїми успіхами та любов’ю роблять нас стійкішими до викликів долі, впевненішими, сильнішими.
Тож не втрачайте нагоди зробити дітей і себе біля них щасливішими, дайте їм можливість іти до здійснення своїх мрій. Бо хоч ідеального рецепту щастя ще ніхто так і не винайшов, насправді він не такий складний, як здається на перший погляд. Для цього всього лише достатньо уважно придивитися до наших дітей – постачальників щастя.

Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий