воскресенье, 14 сентября 2014 г.

Творці сьогодення і майбутнього

Творці сьогодення і майбутнього

Як правило, почесні лаври державотворців дістаються людям старших поколінь. Разом із тим, часто забуваємо, що молодь теж не стоїть осторонь цього процесу. Адже саме студенти у листопаді 2013 року першими вийшли на акції протесту, які згодом стали початком Євромайдану. Більше того, під час лютневих подій у центрі столиці, українська молодь у котре засвідчила, що насправді є особливою рушійною суспільною силою, а не втраченим поколінням, як про неї раніше говорили.
Якщо спробувати створити узагальнений портрет сучасних юнаків і дівчат через призму подій на Майдані Незалежності, то виявиться, що й обличчя самого Майдану теж є молодим. Адже та кількість молоді, яка, незважаючи на труднощі і нерідко загрозу життю, відстоювала у центрі столиці майбутнє України, вражає. Тож не дивно, що в числі Героїв Майдану багато тих, кому не виповнилось і 30 років. Ці молоді люди належать до різних соціальних верств, мають відмінні погляди і переконання, однак у їхніх юних серцях пломеніє палка любов до рідної землі. А ще, як і належить героям, вони скромні і не люблять зайвий раз говорити про свої вчинки, тим паче вихвалятися ними.
Про героїзм, самопожертву, стійкість і наполегливість юнаків та дівчат під час лютневих подій у центрі столиці можна говорити багато. І хоч імена багатьох молодих героїв залишаються невідомими широкому загалу, їхні вчинки стали свідченням того, що нове покоління українців відбулося, а отже, у нашої держави є майбутнє.

Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий