среда, 24 сентября 2014 г.

День батька по-українськи

День батька по-українськи

Наприкінці минулорічного вересня сталася знакова подія для усіх українських чоловіків-батьків – закінчилася багаторічна епопея із встановленням у нашій державі нового свята – Дня батька, яке тепер офіційно відзначається кожної третьої неділі вересня. Таким чином, нарешті на державному рівні було визнано важливість та відповідальність покладеної на плечі чоловіків місії бути справжнім батьком.
У різні часи роль чоловіків у справі виховання дітей визначалася по-різному, і якщо ще не так давно головним завданням представників сильної статі вважалося насамперед матеріальне утримання сім'ї, то сьогодні до нього додалися й інші вимоги. І хоч є серед нас ті, хто вбачає у цьому проблему, насправді зміна поглядів та принципів – природний процес, якого неможливо уникнути. Адже життя не стоїть на місці, і переведення годинникових стрілок не допоможе повернутися у минуле, щоб виправити помилки чи обрати інший шлях. Саме тому потрібно звикати до нових реалій, які, зокрема, закликають чоловіків до якнайактивнішої участі у вихованні дітей.
На щастя, дедалі більше сучасних батьків розуміють, що не потрібно боятися нового статусу, який з'являється у них після народження сина або доньки. А все тому, що цікавлячись тим, чим живуть наші діти, їхніми захопленнями, переживаннями та вподобаннями, рано чи пізно нам обов'язково й самим стає цікаво.
Тож не бійтеся зробити крок назустріч своїм дітям, бо немає більшої радості за щастя бути батьком. До того ж бажання сина бути схожим на тата чи доньчине мати схожого за характером на нього чоловіка позитивно впливають на самооцінку, а отже, хороший настрій. Іншими словами, даруючи дітям свою любов, увагу і турботу, отримуємо набагато більше – можливість не просто бачити всі барви навколишнього світу, а й жити повноцінним життям.

Віктор МИРОНЕЦЬ.
Фото Тетяни Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий