четверг, 18 сентября 2014 г.

Сімейна кулінарія щастя

Сімейна кулінарія щастя

Тема стосунків чоловіків і жінок хвилює людство не одну тисячу років. А оскільки все у нашому житті починається з родини, то багато сил було витрачено на те, щоб з'ясувати ідеальний рецепт сімейного щастя. Тисячі спроб і помилок, спостережень і навіть серйозних наукових досліджень дали змогу за цей час нагромадити величезний багаж знань, однак рецепт щастя шукати там марно.
Однією з причин, чому, попри всі знання, багато подружніх пар важко назвати ідеальними, полягає у тому, що не існує однакових людей. У кожного свій характер, свої чесноти, недоліки, погляди й умови життя. Саме тому в одному випадку та чи інша порада діє ефективно і допомагає уникнути конфлікту, а в іншому, навпаки, може його поглибити. У свою чергу, це аж ніяк не означає, що потрібно ігнорувати життєвий досвід інших, бо серед сотень порад обов'язково знайдеться та, яка буде вам корисною. Головне - уміти відрізнити її від інших. Як?
Насамперед слід спиратися на інтуїцію і діяти без поспіху. Адже існують так звані основоположні істини, як-от, приміром, уміння слухати, повага до своєї другої половинки, готовність поступатися і йти на компроміси, доброта, чуйність і розуміння. Ці почуття і, звичайно, любов повинні лежати в основі кожного шлюбу, бо саме вони хоч і не єдині, однак важливі інгредієнти рецепту щастя.
До речі, якщо говорити про сімейне щастя як про страву, яку спільно готує подружжя, то, крім додавання уже названих складників, її потрібно ще й посолити. Бо поради, які дають нам інші, можна порівняти із сіллю: пересолена страва так само погана, як і недосолена.
Та найважливішим у страві щастя все ж є соус, який неодмінно має бути індивідуальним витвором кожної сімейної пари. Саме він, доповнюючи й об'єднуючи всі інші складники, робить її неповторною та смачною. При цьому не забудьте прикрасити свій шедевр якоюсь родзинкою, наприклад, романтикою. Адже її ніколи не буває забагато у будь-якому віці.
Звичайно, не кожному вдається приготувати цю страву з першого разу - вона може підгоріти або вийти трохи сируватою. Однак не спиняйтеся на півдосягнутому - творіть та експериментуйте, вигадуйте та імпровізуйте, шукайте та знаходьте. Не дарма ж кажуть, що кожен сам коваль свого щастя.

Віктор МИРОНЕЦЬ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий