среда, 8 октября 2014 г.

Правила «мобільності»

Правила «мобільності»

Те, що електромагнітне випромінювання мобільних телефонів негативно впливає на людський організм уже давно не таємниця. Однак навіть припущення, що з цієї причини вони будуть повністю заборонені, – утопічне, бо навряд чи людство відмовиться від  зв’язку, який робить наше життя набагато зручнішим. А раз так, то нам залишається лише спробувати мінімізувати цей вплив.
Як зауважують фахівці, не всі апарати мобільних телефонів мають однакове за силою випромінювання. Тому, купуючи телефон, особливо для дитини, обов’язково потрібно просити показати сертифікат на обрану модель, в якому зазначається також і те, чи відповідає вона  вимогам FCC, які обумовлюють допустимі норми випромінювання. Так само, обираючи оператора зв’язку, перевагу краще віддати тому, який має добре розгалужену мережу ретрансляторів, оскільки що сильніше телефон «напружується» в пошуках базової станції, то більшою стає випромінювана ним доза електромагнітних хвиль.
Носити телефон, за словами спеціалістів, потрібно подалі від життєво важливих органів, оскільки навіть перебуваючи в режимі очікування, він все одно продовжує обмінюватися даними з мережею. А вдома на час сну чи відпочинку не залишати апарат поряд. Мінімум – за два метри від себе.
Є багато людей, зокрема і школярів, які полюбляють розмовляти по мобільному в громадському транспорті. Цього робити не варто, бо в закритому просторі (ліфті, автомобілі, гаражі) виникає так званий металевий «екран», який зумовлює погіршення зв’язку. У свою чергу телефон збільшує потужність і, як наслідок, електромагнітне випромінювання. З цієї ж причини під час розмови потрібно знімати окуляри в металевій оправі. До речі, якщо на екрані телефону кількість «антенок» зменшилася, що означає потрапляння в зону слабкої дії сигналу, без нагальної потреби теж не треба ним користуватися.
Набравши ж потрібний номер, не поспішайте одразу підносити телефон до вуха – саме під час посилання або прийому виклику відбувається найпотужніше випромінювання. Тож починайте розмову лише тоді, коли на екрані телефону з’явиться повідомлення про те, що відбулося з’єднання.
Не забувайте також стежити за тим, щоб розмова тривала якнайменше. Краще поговорити п’ять разів по одній хвилині, ніж один раз п’ять хвилин. І обов’язково робіть щонайменше півгодинні перерви між розмовами. Так само доцільно обмежувати використання стільникового телефону за наявності медичних протипоказань, вагітності і найголовніше – дітьми.
Звичайно, повністю убезпечити себе від негативного впливу електромагнітного випромінювання мобільних телефонів ми не зможемо, однак мінімізувати його під силу кожному. Було б лише, як кажуть, бажання.
Віктор Миронець.
Фото Юлії Сокирко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий