четверг, 16 октября 2014 г.

Частіше гуляйте разом

Частіше гуляйте разом


І жили вони довго та щасливо... Цими словами, як правило, закінчуються усі казки. Та, на жаль, у реальності подружнє життя не завжди буває безхмарним, бо клопоти, переживання, стреси і напруження не сприяють сімейній ідилії та гармонії, а навпаки, впливають на нього не найкращим чином. Тож рано чи пізно виникає необхідність шукати способи поліпшити атмосферу в родині. І що цікаво, ефективно це зробити допомагають звичайні прогулянки.
Ще з давні мудреці зауважили, що спільні прогулянки допомагають налагодити дружні і довірливі стосунки, чого, погодьтеся, нам так часто не вистачає у житті, в тому числі і подружньому. Крім того, вони налаштовують на романтичний лад, навіть тоді, коли на вулиці йде дощ чи сніг, адже у будь-якому разі це – невелика пригода і своєрідна подорож.
І досі пам’ятаємо, як одного разу ми з дружиною, повертаючись із гостини у друзів, запізнилися на останній тролейбус, тож довелося пізнім зимовим вечором понад годину йти від метро додому пішки. Однак уранішня втома від недосипання майже не відчувалася через відчуття якогось по-особливому трепетного у той момент щастя й морального задоволення. Уже минуло кілька років, а ми й досі з теплотою у серці згадуємо ту неймовірну і несподівану пригоду.
Але, щоб отримати від прогулянки максимальну користь, недостатньо просто провести якийсь час на вулиці. Передусім потрібно налаштуватися на відповідний лад і відмежуватися від негативних думок. Прогулянки повинні асоціюватися з приємним проведенням часу, тому не допускайте з’ясовування стосунків. А ще вони  повинні стати традицією, тобто бути регулярними і не залежати від настрою чи погоди.
Проведення у такий спосіб часу корисне ще й тому, що перебуваючи кожного вечора годину-другу на свіжому повітрі, беручи до уваги сучасні екологічні умови, допомагаємо своєму організмові поповнити запас життєвих сил. Зрештою, прогулянки – один із найбільш простих, доступних та, зауважте, безкоштовних способів оздоровлення і дорослих, і дітей.
Зокрема вдихання свіжого повітря та рух допомагають наситити мозок киснем. Як наслідок, голова стає світлішою, а тіло бадьорішим, що неабияк сприяє пошуку найкращих способів вирішення тих чи інших проблем. Адже доволі часто проблеми виникають лише тому, що перевтомлений та виснажений щоденними, зазвичай одноманітними, клопотами мозок не може адекватно сприймати події і відповідно реагувати на них.
Зрештою, вже давно доведено, що недостатньо рухливий спосіб життя та постійне перебування в закритому приміщенні не найкращим чином впливають на самопочуття, сприяючи появі багатьох хвороб та шкідливих звичок, як-от, приміром, вживання їжі перед екраном телевізора чи монітором комп’ютера, а головне – ліні. Про те ж, що буває з лінивими людьми, говорити зайве, бо це й так зрозуміло – нічого хорошого.
Саме тому зробіть спільні прогулянки з найближчими і найріднішими вам людьми регулярними і частими. Адже вони так само, як і спільні вечері всіх членів родини за одним столом, належать до  важливих сімейних традицій, які сприяють зміцненню дружніх стосунків.

Віктор Миронець.
Фото Ріни Ловко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий