четверг, 6 марта 2014 г.

Правильна відповідь

Правильна відповідь

Як відомо, запитання бувають різними: складними, простими, риторичними і, звичайно, такими, на які існує лише одна правильна відповідь. До останніх, з-поміж іншого, можна сміливо віднести жіночу репліку: "Як я виглядаю?", яка часто ставить чоловіків у глухий кут не через незнання відповіді, а тому, що їм незрозуміло, що від них потрібно – правда чи підтримка.
Якщо припустити, що для правди у жінок є завжди чесне дзеркало, то очевидно, коли вони запитують чоловіка про свою зовнішність, то швидше за все хочуть почути саме правильну відповідь. Адже багато чоловіків на собі випробували гнів своїх половинок за чесність щодо зайвих кілограмів, невдалу зачіску чи занадто яскравий макіяж.
І от, у кращому разі, сидячи без вечері чи хутенько йдучи в магазин за квітами і цукерками, нам мимоволі спадає на думку щось на кшталт: "Нібито й нічого поганого не зробив – просто був чесним, а тепер чомусь потрібно загладжувати свою провину?" В результаті виникає протиріччя, яке вперто не хоче розуміти чоловічий розум – чому жінки вимагають у нас говорити правду про їхню зовнішність і водночас так болісно сприймають її.
Та, як кажуть, незнання закону не звільняє від відповідальності, тому ображати жінок, хай навіть не навмисно або через нерозуміння загадкової жіночої душі, для справжніх чоловіків недопустимо. Разом із тим, це не означає, що потрібно говорити неправду, бо на брехні далеко не заїдеш, і її результат – якщо не розлучення, то гучний скандал.
Наша чесність, очевидно, повинна бути продиктована не розумом, а серцем. Якщо кохання живе, то і через 10, 20 чи 30 і навіть більше років подружнього життя ваша дружина для вас буде найкрасивішою у світі, а серце неодмінно підкаже правильну відповідь, яку, однак, теж потрібно вміти сказати переконливо і з почуттям. Інакше одвічне жіноче запитання: "Як я виглядаю?" буде переслідувати вас, допоки не переконаєте свою другу половинку у щирості своїх слів.
Кажуть, жіночій наполегливості можна лише позаздрити, і якщо жінка захоче щось випитати у чоловіка, то, будьте упевнені, вона це зробить. Тому, шановні чоловіки, у такій ситуації, напевно, краще більше покладатися не на розум і здоровий глузд, а на почуття – добрі, світлі і ласкаві.
Підтримайте свою дружину, якщо її впевненість у собі похитнулася, частіше говоріть їй ніжні слова і завжди пам'ятайте – все, що стосується зовнішності, для жінок має особливе значення, і навіть одне необережне слово чи невдалий жарт на цю тему можуть боляче поранити тендітну жіночу душу.

Віктор Миронець

Комментариев нет:

Отправить комментарий