пятница, 14 марта 2014 г.

Подарувати настрій

Подарувати настрій

Існує думка, що все, що з нами відбувається, – віддзеркалення нашого внутрішнього стану. Тож варто настрою трохи зіпсуватися і навколишній світ одразу стає не таким яскравим та барвистим, а життя здається нудним і монотонним. І хоч на самопочуття впливають багато факторів, погодьтеся, найчастіше пригнічує негода і, м'яко кажучи, не вельми приємна поведінка інших людей.
Боротися з поганим настроєм можна різними способами. Спеціалізована література, інтернет-сайти та форуми наповнені найрізноманітнішими порадами щодо того, як вирішити цю проблему. Але, на жаль, вони не завжди допомагають, бо всі ми різні і навіть однакові обставини на кожного впливають по-своєму. Тому іноді доводиться вигадувати індивідуальні способи зробити свій похмурий день яснішим.
Та, як кажуть, усе нове – це добре забуте старе. Іншими словами, щоб не придумали, хтось обов'язково вже це робив до нас. Можливо саме тому є дві і справді універсальні поради щодо поліпшення настрою. Перша з них закликає побільше рухатися. Причому не важливо, що робити – гуляти чи прибирати в домі. Головне – не лежати на дивані перед телевізором.
Друга – вчить ставитися до подій з певною часткою гумору. Звичайно, не все те, що з нами трапляється, викликає сміх, але, погодьтеся, примхи природи не така вже й велика трагедія. Зрештою, як і зламаний каблук чи брутальна поведінка, особливо незнайомої людини. Просто потрібно бути вищим за це – не брати близько до серця неприємні слова і не опускатися до рівня того, хто нагрубив. Адже хоч би що сталося, хто б що сказав, все одно життя на цьому не закінчується.
У свою чергу, поліпшити настрій – половина справи, важливо якнайдовше його зберегти. І тут доречно вдатися до досвіду тих, кого майже неможливо вивести з рівноваги. Ці люди завжди посміхаються і здається ніщо й ніхто не може їх засмутити.
Є кілька пояснень такому стану речей, та самі веселуни зізнаються, що найнадійніший захист від будь-яких неприємностей – оптимізм, а хороший настрій підтримувати найкраще, ділячись ним з іншими. У цьому і полягає маленька таємниця щасливих людей. А щоб власний хороший настрій неодмінно став корисним для інших, не забувайте робити приємне просто так від щирого серця. Адже корисливість і добрі справи – несумісні.

Віктор МИРОНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий