среда, 26 марта 2014 г.

Вірте у свою мрію

Вірте у свою мрію

Усе частіше можна почути розмови про те, що сьогодні людські мрії збуваються набагато рідше, ніж колись, оскільки устрій нашого життя останнім часом зазнав значних змін. Зокрема у ньому стало більше стресових ситуацій, клопотів і переживань, які жодним чином не сприяють мріям. Однак, можливо, причина такого стану речей в іншому, і ми просто розучилися мріяти?
Згадайте себе у підлітковому віці, свої мрії і очікування від життя. Погодьтеся, уява тоді малювала наші бажання так реалістично, яскраво і переконливо, що не виникало жодних сумнівів у здійсненні задуманого. Та минав час, і під тиском буденності поступово ставало не до якихось там ефемерних марень. Ми подорослішали, і нам щоденно потрібно було вирішувати більш нагальні проблеми, пов'язані з роботою чи сім'єю. Словом, влаштовувати власне життя. А тут, як правило, ставало не до дитячих мрій, втілення яких в реальність неодмінно відкладали.
Тим часом буденність усе більше затягувала у свої тенета, і ми взагалі забували про них. А якщо й пам'ятали, то коли нарешті облаштували своє місце під сонцем, виявлялось, що на здійснення мрій уже немає сил. Хтозна, можливо, саме тому мудрі люди радять боротися за свої мрії, не чекаючи на слушний момент. Адже проблеми і клопоти ніколи не зникнуть, бо такий уже закон буття: не встиг зробити одну справу, одразу потрібно братися за іншу.
Однак незважаючи на рутину і постійну заклопотаність, у кожного з нас усе ж бодай раз на кілька років з'являється шанс здійснити заповітну мрію чи змінити своє життя на краще. На жаль, ми не завжди помічаємо і надаємо належного значення на перший погляд незначним подіям і ситуаціям, які насправді можуть вказувати на той єдиний шанс. Тож як наслідок, мрія й надалі залишається просто мрією.
Тут, звичайно, можна заперечити, оскільки є люди, які не лише пам'ятають про свої мрії, а й роблять усе можливе, щоб вони здійснилися, але їм чомусь у цьому не щастить. І так у житті буває дуже часто.
Насправді нічого дивного тут немає, бо хоч заважати здійсненню мрій може багато чинників, найчастіше причиною невдачі стає неготовність до змін, іноді занадто для нас кардинальних. Приміром, до збільшення відповідальності на новій посаді чи переїзду в інший будинок, а то й навіть інше місто. От і виходить, що, впритул наблизившись до досягнення своєї мети, боїмося зробити найважливіший останній крок.
Та, як кажуть, вовків боятися – у ліс не ходити. Тому нічого не бійтеся, а головне – вірте у свою мрію, і вона рано чи пізно обов'язково здійсниться.

Віктор Миронець

Комментариев нет:

Отправить комментарий