понедельник, 30 марта 2015 г.

Не запитуйте зайвого

Не запитуйте зайвого

Ні для кого не секрет, що любов і вірність – головні підвалини міцної родини. Але навіть найпалкіше кохання не завжди може врятувати шлюб, якщо на початку подружнього життя чоловік і дружина не навчаться розуміти, довіряти одне одному і керувати своїми емоціями.
Кожна людина вкладає свій зміст у поняття «родинне щастя», однак, погодьтеся, найчастіше, говорячи про нього, маємо на увазі взаєморозуміння. І це природно, бо кожен хоче, щоб його розуміли. Але, на жаль, іноді забуваємо, що розуміння чекають і від нас. Тому, будучи тактовними з оточенням, можемо поводити себе з рідними, м’яко кажучи, грубо – виявляємо незадоволення, дорікаємо й вимагаємо замість того, щоб попросити. Чим це зазвичай закінчується, напевно, говорити зайве.
Ще один важливий момент про який часто забуваємо – довіра. Адже це – той камінь у родинному фундаменті, який робить стосунки міцнішими. Якщо його вилучити, похитнеться вся конструкція. На жаль, не всі це усвідомлюють. Є люди, які надмірно контролюють свою другу половину, не враховуючи, що кожна людина має право на власні думки, друзів, вподобання та хобі. Більше того, час від часу кожному з нас хочеться побути на самоті, поринувши у власні думки. І прискіпливі запитання: «як?», «де?», «коли?» аж ніяк не сприятимуть хорошим стосункам, бо така розмова, як правило, дратує і того, хто запитує, і того, кого запитують. Тож важливо завжди пам’ятати: якщо хочемо, аби нам завжди говорили правду, треба намагатися не запитувати зайвого.
Віктор Миронець.
Фото Валерія Соловйова.

Комментариев нет:

Отправить комментарий