среда, 25 марта 2015 г.

Іграшка плюс цукерка

Іграшка плюс цукерка

Не секрет, що дітям, особливо дошкільнятам, для щастя, крім батьківської любові, потрібно не так уже й багато – були б лише іграшки і цукерки. Тож не дивно, що деякі кмітливі виробники вирішили об’єднати ці два важливі складники, забезпечивши собі стабільні прибутки, а батькам – додатковий головний біль.
Найвдалішим поєднанням іграшок і шоколаду стали шоколадні яйця. Ці, здавалося б, прості ласощі уже не один десяток років не втрачають популярності у дітвори, любов до них часом набуває нав’язливого, хворобливого характеру. Тож багатьом татам і мамам не раз доводилося червоніти в магазинах від неспроможності припинити дитячу істерику біля прилавків із цією продукцією.
Хтось у такій ситуації не звертає на це уваги, інші «вичитують» чадо, ну, а дехто здається і, можливо, навіть на останні гроші все ж купує бажане шоколадне яйце. І найприкріше, що шоколаду там, як кажуть, на один зуб, а іграшка-сюрприз уже наступного дня виявляється благополучно забутою і нецікавою.
Через непросте випробування шоколадними яйцями довелося пройти і нам з дружиною, коли донька не на жарт ними захопилася. Спроби хоч трохи приборкати її любов до цих ласощів не мали успіху, і лише випадковість допомогла знайти вихід зі складної ситуації.
Якось до нас у гості приїхав мій тато і, звичайно, щоб догодити внучці, з-поміж інших подарунків привіз також шоколадне яйце. І саме тоді дружині спало на думку, як зарадити ситуації. У присутності дідуся вона переконала доньку, що тільки він знає, як вибирати найкращі шоколадні яйця з дуже хорошими іграшками всередині, і що відтепер лише він їй їх купуватиме. А оскільки батьки живуть далеко, то й шоколадні яйця у нас з’являються нечасто. І, що цікаво, донька терпляче чекає візитів дідуся й не влаштовує в магазинах істерик.
Тож спробуйте скористатися нашим досвідом, за потреби адаптувавши його для себе. Адже замість дідуся роль нечастого постачальника ласощів може виконувати хтось інший. Головне, щоб дитина знала: для неї ця людина – єдине «джерело шоколадних яєць», й інших варіантів немає.
Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий