пятница, 20 марта 2015 г.

Увага! Сенсація?!

Увага! Сенсація?!

«Чи помічали ви, що у всіх дівчат в диснеївських мультфільмах є щось спільне?» – публікацію з таким початком нещодавно розмістили десятки Інтернет ресурсів. Декотрі з них, аби заінтригувати потенційних читачів, ще й додавали, що після прочитання статті ставлення до мультфільмів зміниться і дивитися їх так, як раніше уже ніхто не зможе. Смілива заява, чи не так?
Автором цієї «сенсаційної» новини став блогер і, по-сумісництву, художник на ім’я Алекс, який для підтвердження своєї теорії про однаковість жіночих облич в мультиплікаційних фільмах навіть провів спеціальне дослідження. Його суть полягала в тому, що художник замалював й порівняв обличчя героїнь мультфільмів студій Disney та Pixar і… Ну це ви уже знаєте – вони виявились однаковими. Так само він вчинив і з героями-чоловіками. На щастя, з ними було усе в порядку, тож дослідник зробив цілком закономірний висновок – будь-яка дівчина з мультфільмів цих студій – клон попередньої.
«Круглі щічки, підозріло маленький ніс. Чи не хочуть вони сказати, що жінки взагалі мало одна від одної відрізняються?» – риторично запитує Алекс і додає уже вимогливий і гнівний запит до студій: «Чому всі дівчата з останніх мультиків схожі одна на одну як дві краплі води? Тільки не кажіть мені, що їх важко зображати, припиніть думати, що у всіх дівчат кругле дитяче обличчя і маленький дитячий ніс! Тепер ви не ухилитеся від відповіді!»
Ось така історія. Як до неї ставитися – особиста справа кожного. Саме тому є багато як прихильників теорії блогера Алекса, так і її противників. Я ж належу до тих, хто займає нейтральну позицію. Адже, так, певна схожість жіночих персонажів існує, однак вони аж ніяк не клони одна одної. Принаймні так здається мені – татусеві шестирічної доньки, а отже заядлому глядачу так званих дівчачих мультфільмів і, чого гріха таїти, фанату мультфільмів студій Disney та Pixar.
Зрештою яка різниця, чи схожі риси облич різних принцес? Головне – щоб мультфільми були хорошими – добрими та повчальними. І от з цим, як на мене, у Disney та Pixar немає жодних проблем.
Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий