четверг, 25 декабря 2014 г.

Технологія дива

Технологія дива

Якщо сучасна наука й надалі розвиватиметься нинішніми темпами, то зовсім скоро у світі не залишиться жодних таємниць. Адже непосидющі учені зазіхають на все нові грані пізнання. Навіть намагаються пізнати суть чар. Щоправда, до створення чарівної палички справа поки що не дійшла, але інтереси Діда Мороза, Санта Клауса та їхніх колег вони таки зачепили.
А почалося все з того, що кілька років тому експерти шведської інженерно-технічної компанії Sweco вирішили з математичною точністю розрахувати, де повинен жити і з якою швидкістю пресуватися дідусь-чарівник, щоб за одну ніч обдарувати мільйони дітлахів.
До вирішення цього завдання експерти підійшли по-дорослому: за основу взяли швидкість обертання Землі навколо своєї осі та Сонця, кліматичні особливості окремих регіонів планети, щільність населення й інші параметри.
В ході підрахунків виявилось, що ні в Лапландії, ні будь-де на Півночі справжній Мороз чи Санта жити не може. А ідеальне місце для цього – кордон Киргизії і Казахстану. Саме там повинна розташовуватися резиденція чарівника, і тоді він зможе виконувати свої обов’язки у повному обсязі. Однак навіть за такої умови йому буде не просто, оскільки за розрахунками, щоб відвідати близько 2,5 млрд. осель, олені повинні везти сані із швидкістю 5,8 тис. км. за секунду. При цьому для відвідин кожного будинку у Діда Мороза (Санта Клауса) є лише 34 мікросекунди.
Та, напевно, не треба дуже перейматися технологією новорічного дива. Краще в нього просто щиро вірити, і тоді воно обов’язково відбудеться.
Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий