воскресенье, 21 декабря 2014 г.

А якщо не буде снігу?

А якщо не буде снігу?

З дитинства ми звикли, що Новий рік обов’язково має бути сніжним. Автори казок, мультиків, телепередач, художніх та документальних фільмів і навіть реклами, обігруючи новорічно-різдвяну тему, крім прикрашеної ялинки, фоном для розповіді вибирають хурделиці, снігові кучугури й замети. Так відбувається з року врік, тож не дивно, що на рівні підсвідомості бажаємо свята зі всіма класичними атрибутами, зокрема снігом.
Однак погода примхлива, мінлива й не завжди така, як нам хочеться. Тому часом ображаємося на неї, хоч точно знаємо, що від цього вона не зміниться. Навіть понавигадували різних прикмет і забобонів, на кшталт «якщо забути вдома парасольку, то майже стовідсотково буде дощ». Та останніми роками погода націлилася на улюблені наші новорічні свята, дедалі частіше позбавляючи їх снігового шарму.
Кожен реагує на це по-своєму. Водії, напевно, радіють можливості їздити вільними від переметів дорогами. Діти ж, навпаки, сумують, бо не можуть досхочу награтися в «зимові» ігри. Єдине, що об’єднує більшість дорослих і малечу, – це бажання в новорічні дні трохи відпочити від буденності, як кажуть, з головою поринувши у святкову атмосферу. На жаль, без снігу відчуття Нового року не у всіх повне.
Звісно, Дід Мороз та Снігурочка мають трохи кумедний і неприродний вигляд на фоні сірого асфальту, але не варто засмучуватися, бо, насправді не сніг із прикрашеною ялинкою та добрий білобородий дідусь із внучкою роблять зимове свято особливим, а насамперед ми. Все залежить від ставлення до життя і сприйняття дійсності. Словом, будьмо оптимістами, бо головне – зустріти новоріччя з тими, хто нам приємний і кого любимо, ніж на самоті, але із засніженим пейзажем за вікном.
Не забуваймо і про те, що напередодні Нового року відбуваються таємничі речі, тому вулиці міст і сіл можуть стати білими за кілька хвилин. Та й Різдво, як правило, завжди радує снігом, і насолодитися святково-зимовою атмосферою ще буде нагода.
Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий