четверг, 6 ноября 2014 г.

Гітара додасть привабливості

Цікаво знати. Гітара додасть привабливості

Незважаючи на усі здобутки у справі пізнання людської сутності, у стосунках чоловіків і жінок й досі багато незбагненного. Мудреці, митці та науковці століттями намагаються розгадати ці складні ребуси. Іноді їм вдається трохи наблизитись до розгадки, і тоді вони дають нам різні поради. Зокрема про те, як завоювати прихильність представника (представниці) протилежної статі. А нещодавно одразу дві не залежні одна від одної групи вчених із Франції та Ізраїлю в ході наукових пошуків з’ясували, що чоловіки з гітарою у руках здаються жінкам привабливішими.
Французькі фахівці обрали молодого добровольця з приємною зовнішністю, якому дали завдання зупинити на вулиці 300 молодих жінок, зробити кожній комплімент і попросити номер телефону. До представниць прекрасної статі хлопець звертався, тримаючи гітару, яку потім змінив на спортивну сумку, а також із порожніми руками. Результат – у першому випадку свій номер телефону погодилися дати 31% жінок, у другому – 9%, у третьому – 14%.
Ізраїльські ж дослідники пішли іншим шляхом і створили в соціальній мережі дві сторінки. На одній розмістили фотографію привабливого хлопця з гітарою, на другій – його ж фото без музичного інструмента. Як показав експеримент, позитивних відповідей від жінок на запити про дружбу було значно більше у першому випадку. Згодом учені, повторивши цей дослід із фотографією жінки, з’ясували, що на ступінь привабливості представниць прекрасної статі в очах чоловіків гітара не впливає.
Дослідники не можуть пояснити, чому уміння чоловіків грати на гітарі так діє на жінок. Однак припускають, що підсвідомо цей музичний інструмент асоціюється з розвиненими інтелектуальними та фізичними здібностями.

Комментариев нет:

Отправить комментарий