четверг, 20 ноября 2014 г.

Їстівні золото та срібло

Їстівні золото та срібло

Людський організм – це складний механізм, утворений з багатьох елементів, кожен з яких відіграє важливу роль. Зокрема наявні в ньому золото та срібло, які належать до групи так званих ультрамікроелементів.
Кількість цих дорогоцінних металів – мікроскопічна, що компенсується їх високою біологічною активністю. Приміром, вони нейтралізують хвороботворні бактерії, нормалізують роботу і зміцнюють серцево-судинну та імунну системи. Більше того, до срібла бактерії не набувають стійкості, чим, до речі, не можуть похвалитися антибіотики. Причому, на відміну від антибіотиків, срібло діє винятково на бактерії та віруси і не шкодить корисній мікрофлорі.
Цікаво, що елементи золота містить лише кукурудза. Саме тому лікарі рекомендують хоч раз на місяць їсти кукурудзяну кашу, а влітку – не відмовлятися від задоволення поласувати вареними качанами. Щоправда, кілька десятиліть тому німецькі вчені спробували добути золото з води, однак відмовилися від цього задуму, оскільки для того, щоб отримати 100 г благородного металу, знадобилося переробити понад 100 т води. Тому кукурудза й досі залишається поза конкуренцією.
Щодо срібла, то джерел його надходження в організм більше. Наприклад, овочі, фрукти та м’ясо. Крім того, цей елемент міститься у спеціально збагаченій воді. Її можна придбати в магазинах або провести спеціальну обробку самостійно. Для цього воду необхідно тримати у срібній тарі або у ємкість з нею покласти срібні предмети – монети, прикраси чи столові прибори.
Однак якщо в житті дорогоцінні метали можуть неабияк прислужитися, то їх надлишок в організмі, навпаки, шкідливий. Тож надходити золото та срібло повинні лише у необхідній для його нормальної роботи кількості.
Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий