Шоколад по-французьки
Довгий час
шоколад, точніше його прадавній предок – напій із какао бобів, був відомий
винятково як лікувальний засіб. І лише у ХІХ столітті, коли голландець Конрад
Ван Хутен винайшов гідравлічний прес для вичавлювання какао-бобів, розпочалася
нова, «амурна» ера шоколаду.
Отриману з какао
олію винахідник змішав з твердою основою какао-бобів та цукром і після
охолодження суміші в спеціальних формах отримав перші шоколадні плитки. Відтоді
чоловіки почали тішити шоколадом своїх коханих, підбираючи солодощі під
характер і смак дами серця, а сам продукт пережив немало трансформацій. Для
шоколаду виготовляли яскраві обгортки, йому надавали різних, часом кумедних,
форм, до нього додавали найрізноманітніші начинки.
Сьогодні, як і
понад сотню років тому, шоколад є одним із найромантичніших представників
великої родини ласощів. Його дарують для засвідчення своїх глибоких почуттів, а
також з метою створення незабутньої атмосфери тепла, затишку і невимушеності.
Тому традиційний «джентльменський» набір – шампанське, шоколад та квіти ніколи
не буде зайвим і допоможе прокласти шлях до серця коханої.
Якщо ж захочете
порадувати близьку людину або приємно здивувати гостей, спробуйте приготувати,
скажімо, шоколад по-французьки. Для цього 100 г поламаного чорного шоколаду розмочіть у
чашці кип’яченої води і поставте на слабкий вогонь. Варіть до повного його
розчинення. Поступово додайте три чашки гарячого молока. Коли маса стане
однорідною, доведіть її до кипіння і збийте. Подавайте гарячим. У приготуванні
цього десерту немає нічого складного, тож дерзайте, вражайте і даруйте іншим
радість.
Віктор Миронець.
Комментариев нет:
Отправить комментарий