среда, 12 ноября 2014 г.

Шоколад по-французьки

Шоколад по-французьки

Довгий час шоколад, точніше його прадавній предок – напій із какао бобів, був відомий винятково як лікувальний засіб. І лише у ХІХ столітті, коли голландець Конрад Ван Хутен винайшов гідравлічний прес для вичавлювання какао-бобів, розпочалася нова, «амурна» ера шоколаду.
Отриману з какао олію винахідник змішав з твердою основою какао-бобів та цукром і після охолодження суміші в спеціальних формах отримав перші шоколадні плитки. Відтоді чоловіки почали тішити шоколадом своїх коханих, підбираючи солодощі під характер і смак дами серця, а сам продукт пережив немало трансформацій. Для шоколаду виготовляли яскраві обгортки, йому надавали різних, часом кумедних, форм, до нього додавали найрізноманітніші начинки.
Сьогодні, як і понад сотню років тому, шоколад є одним із найромантичніших представників великої родини ласощів. Його дарують для засвідчення своїх глибоких почуттів, а також з метою створення незабутньої атмосфери тепла, затишку і невимушеності. Тому традиційний «джентльменський» набір – шампанське, шоколад та квіти ніколи не буде зайвим і допоможе прокласти шлях до серця коханої.
Якщо ж захочете порадувати близьку людину або приємно здивувати гостей, спробуйте приготувати, скажімо, шоколад по-французьки. Для цього 100 г поламаного чорного шоколаду розмочіть у чашці кип’яченої води і поставте на слабкий вогонь. Варіть до повного його розчинення. Поступово додайте три чашки гарячого молока. Коли маса стане однорідною, доведіть її до кипіння і збийте. Подавайте гарячим. У приготуванні цього десерту немає нічого складного, тож дерзайте, вражайте і даруйте іншим радість.
Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий