среда, 5 ноября 2014 г.

Шанс на успіх

Шанс на успіх

Є люди, які за жодних обставин не опускають рук. Впавши, вони знову піднімаються і наполегливо ідуть до мети, а невдачі сприймають як стимул стати кращими. Ми називаємо їх сильними духом і теж хочемо досягнути таких життєвих успіхів. Звичайно, зробити це непросто, але, маючи велике бажання, на щастя, можливо.
Якщо уважно прослідкувати за поведінкою успішних людей, то можна помітити кілька важливих правил, яких вони намагаються не порушувати. Зокрема ніколи не витрачають час, щоб нарікати на обставини, непорядних колег чи сусідів. Життя іноді буває несправедливим і того що сталося, уже не зміниш. Головне – вміти вчитися на помилках, аби потім знову не наступити на ті самі граблі.
Сильні люди також не бояться змін, адже, погодьтеся, часто саме небажання пустити у своє життя щось нове стає на заваді реалізації наших задумів. А ще вони без страху приймають виклики долі, бо бездіяльність для них – недопустима. Разом з тим якщо й ризикують, то лише ретельно зваживши усі «за» і «проти». Поринути з головою у першу ж ліпшу авантюру – це не для них. Так само, як і жити минулим. Ностальгія за «днями минувшими» забирає енергію, яку можна витратити на створення кращого сьогодення та майбутнього, тому не варто нею надто захоплюватися.
Неабияк ускладнює шлях до перемоги й заздрість здобуткам когось іншого. До речі, одна з таємниць більшості успішних людей полягає у тому, що вони мають силу волі протистояти цьому почуттю і не сприймають чужі досягнення як особисту образу. Навпаки, для них це стимул працювати ще наполегливіше, аби мати шанси на такий самий а можливо, навіть більший успіх.
Причому ніхто не очікує негайних результатів, бо істотні зміни потребують часу. І не має значення, чи це заняття спортом, дієтичне харчування, чи власна справа. Щоб помітити результат докладених зусиль, потрібно вміти чекати. Адже часто буває, що не закінчивши одну справу, беремося за іншу, і як наслідок, жодної не доводимо до кінця. А все тому, що нам забракло терпіння. Іноді зовсім трохи…
Шанс на успіх має кожен. Однак не всі можуть його помітити, а тим паче скористатися. Це під силу лише тим, хто готовий наполегливо працювати, а не очікувати на манну небесну.
Віктор Миронець.
Фото Юлії Сокирко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий