четверг, 19 июня 2014 г.

Прекрасний сад мистецтва

Прекрасний сад мистецтва, любові і добра

В замилуванні споглядаючи красу вишневого, яблуневого чи абрикосового саду, ласуючи при цьому смачними плодами, ми рідко задумуємося над тим, як багато потрібно часу для того, аби з маленького саджанця виросло плодоносне дерево. Ця справа – непроста, клопітна і під силу лише терплячим, цілеспрямованим та трудолюбивим людям. Саме таким, як відома телеведуча, член журі проекту «Україна має талант», засновниця фонду розвитку і підтримки молодого мистецтва «SF-Group» Слава Фролова, котра поставила перед собою та командою однодумців амбітну мету – перетворити нашу країну на великий квітучий сад культури, мистецтва, взаєморозуміння, любові і добра.
Як і годиться для такої благородної справи, спочатку «майстер-садівник» та її численні помічники все ретельно обдумали і розпланували, а потім, засукавши рукава, взялися за важку роботу, щоб згодом дати життя масштабному культурно-просвітницькому проекту «Арт-пікнік Слави Фролової», аналогів якому в історії незалежної України ще не було.
Перші «саджанці» нового саду потрапили в родючу землю на початку минулого літа, коли Арт-пікнік стартував на території Національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ). Тоді багатьом скептикам здавалося, що несприятливі погодні умови дуже швидко зроблять свою справу і вони загинуть. Але, як казали наші діди-прадіди: «Очі бояться, а руки – роблять». Дотримуючись цього неписаного правила, «організатори-садівники» за жодних обставин не відступали і не опускали рук, ретельно доглядали за своїм садом, вчасно його поливали та видаляли бур’яни. Як наслідок, він віддячив їм щедрим урожаєм – майже мільйоном відвідувачів.
Пройшов рік і теплої червневої пори стартував другий сезон проекту – ще масштабніший, цікавіший, неймовірний і феєричний. Нові напрями роботи Арт-пікніка, а відтак насичена програма, яка передбачає, зокрема, проведення близько 3 тисяч майстер-класів та 100 концертів, говорять самі за себе. Це уже не кажучи про зустрічі з відомими людьми, виставки сучасних молодих художників, кінопокази, велику дитячу зону, спортивні заходи та різноманітні фестивалі. Словом, кожен, незалежно від віку, статі, соціального статусу, релігійних і політичних вподобань, матиме можливість знайти зайняття до душі й реалізувати свої найсміливіші творчі бажання, а ще – не покидаючи рідного міста подорожувати світом, оскільки цікавою новинкою цьогорічного сезону Арт-пікніка стануть міжнародні тижні різних країн. І, зауважте, усе це безкоштовно.
Сьогодні, прекрасний сад, закладений у минулому році Славою Фроловою та самовідданою командою її помічників, помітно підріс, зміцнів і територіально розрісся. Тож тінь його «дерев» для корисного проведення дозвілля обирає щораз більше людей. Це  - дуже добрий знак, бо з кожним новим відвідувачем Арт-пікніка, шлях до побудови в Україні освіченого, здорового й розвиненого суспільства стає на крок меншим.
Віктор Миронець.

Фото Катерини Гнатюк.

Комментариев нет:

Отправить комментарий