среда, 18 июня 2014 г.

Побажаймо країні щастя!

Побажаймо країні щастя!

Сьогодні, як ніколи раніше, ми наблизились до істинного розуміння значення простих, однак глибоких за змістом, слів про те, що Україна у нас – одна на всіх. На жаль, прозріння обходиться занадто дорого. Для цього довелося стати свідками тривожних подій, які сколихнули спочатку Південну, а потім Східну частину держави. І хоч сприймаємо, трактуємо та розуміємо їх по-своєму, кількість небайдужих людей з кожним днем збільшується.
Нині відбувається багато різнопланових благодійних заходів, головна мета яких привернути увагу суспільства до проблем співвітчизників, що постраждали під час бойових дій, морально підтримати та матеріально допомогти біженцям зі Сходу України, особливо дітям, пережити важкі часи. Зокрема на території Національного заповідника «Софія Київська» стартував благодійно-мистецький проект «Побажай країні щастя!», ініційований відомою співачкою і художницею Анжелікою Рудницькою. Знані телеведучі, спортсмени, письменники, художники, актори, громадські діячі разом із своїми дітьми створили «Дерево бажань», прикрасивши його жовтими та блакитними стрічками з побажаннями рідній державі, а також дзвіночками. За словами організаторів, з кожним поривом вітру, вони символічно розноситимуть по світу найкращі думки про Україну.
У межах проекту в музеї «Будинок митрополита» було також представлено виставку робіт Анжеліки Рудницької «Містерія літочислення», яка стала важливим елементом заходу, оскільки посилювала емоції і розуміння важливості того, що відбувалося у цей час поблизу Софії Київської – унікального древнього собору, який ще називають душею і серцем України. Саме тут знаходиться «Оранта», а отже, всі побажання нашій країні обов’язково мусять здійснитися.
До речі, дорослі найбільше зичили Україні, звичайно, миру, єдності, сили, витримки, мудрості, вміння аналізувати і робити правильні висновки, взаєморозуміння та процвітання. А от діти із усією своєю щирістю та безпосередністю побажали також ангела-охоронця, щастя, доброго і довгого життя. Особливо зворушливо звучали побажання із вуст найпочесніших гостей заходу – дітей, евакуйованих із Слов’янська, Краматорська та Маріуполя. На долю цих маленьких українців випали важкі випробування, які не кожному дорослому під силу витримати, тож слухаючи їхні розповіді про пережите, часом навіть чоловіки не могли стримати сліз.
Щоб підтримати дітей, які волею долі опинилися далеко від своїх домівок, на презентацію проекту «Побажай країні щастя!» гості приходили з подарунками для них – українськими книжками, конструкторами, розвивальними іграми, олівцями, фарбами, альбомами для малювання тощо. Крім того, під час акції, яка триватиме й надалі, організатори планують зібрати більш істотну допомогу постраждалим дітям. Долучитися ж до цієї благородної справи можна у будь-який момент, зв’язавшись з організаторами акції, або безпосередньо звернувшись у заклади, в яких евакуйовані діти отримали тимчасовий прихисток.
Тож не біймося творити добро і допомагати дітям. Адже Україна починається з кожного із нас, а її майбутнє – з наших синів та доньок.
Віктор Миронець.

Фото Михайла Кузьменка.

Комментариев нет:

Отправить комментарий