среда, 2 сентября 2015 г.

Жити на позитиві

Жити на позитиві

Є люди, яких ми не без заздрості називаємо щасливчиками. Також ніби на противагу їм можна зустріти й тих, хто наче магнітом притягує до себе неприємності, що, однак, не привід опускати руки. Вихід можна знайти з будь-якої складної ситуації. Було б, як кажуть, бажання.
Щоб уникнути прикрощів, насамперед візьміть за правило дослухатися до власної інтуїції. Якщо внутрішній голос говорить, що щось не так, обов’язково враховуйте це перед прийняттям остаточного рішення про участь у якісь справі чи початком дружнього спілкування з новими знайомими. Зрештою, береженого й Бог береже, тож краще зайвий раз не ризикувати.
Інший дієвий спосіб – проводити якомога більше часу з родиною. Міцні зв’язки з близькими дуже важливі. До того ж шанси потрапити у якусь неприємну історію значно зменшуються. Знайдіть також собі хорошу компанію. Якщо вашими друзями будуть цілеспрямовані, наполегливі та позитивні люди, то й ви намагатиметеся стати схожими на них. А от від частих контактів із дебоширами, скандалістами і пліткарями, навпаки, не чекайте нічого хорошого. До речі, ніколи не поширюйте чуток. Пліткарство рано чи пізно обов’язково породжує проблеми.
Не намагайтеся завжди щось комусь доводити. Навіщо до хрипоти переконувати, коли не хочуть слухати? Ми різні, і наші погляди часто не збігаються. Це – природно.
Так само не сперечайтеся, коли без цього можна обійтися. Повірте, ви лише даремно витратите час та енергію. Краще спрямуйте її у потрібне русло. Наприклад, займіться спортом, якимсь видом мистецтва. Почніть писати вірші, вивчайте іноземні мови, куховарте, читайте… Насправді, байдуже чим займатися, головне, щоб це подобалося і допомагало проводити вільні години з користю, не марнуючи їх на пошук пригод на власну голову.
Завжди пам’ятайте й про ввічливість. Принаймні елементарні «здрастуйте», «будь ласка» та «дякую» повинні стати базовими інструментами у налагодженні стосунків з іншими людьми. Грубіянів ніхто не любить, тому навіть якщо у конфліктній ситуації правда на їхньому боці, рідко хто висловлює бажання допомогти.
І чи не найголовніше – стежте за собою. Сон та здорове харчування впливають на самопочуття та настрій. Напевно, й самі помічали: що пізніше лягаєте спати, то менше відпочиваєте і, як наслідок, наступного дня стаєте більш роздратованими та агресивними.
Живіть «на позитиві», прислухайтеся до свого внутрішнього голосу, знайдіть цікаве хобі, приділяйте більше уваги рідні – і все у вас буде добре.
Віктор Миронець.
Фото Романа Рудакова.

Комментариев нет:

Отправить комментарий