понедельник, 21 сентября 2015 г.

Допомагайте з ранцем

Допомагайте з ранцем

Сьогодні лише лінивий не чув про те, що неправильно підібраний шкільний ранець негативно впливає на поставу. Тож дедалі більше батьків учнів молодших класів віддають перевагу так званим ортопедичним рюкзакам зі спеціальними твердими спинками або м’якою вставкою. Та, на жаль, навіть це не завжди рятує спини наших дітей.
Як зауважують лікарі-педіатри, головна проблема полягає не у конструктивних особливостях різних моделей рюкзаків, а насамперед у їх вазі. Адже хоч існують гігієнічні нормативи фізіологічно безпечного навантаження, яке не повинне перевищувати 10% маси тіла учня, у реальному житті таке співвідношення майже неможливе.
Зазвичай шкільний рюкзак сучасного українського першокласника важить 6-7 кг. Саме такий тягар 5 днів на тиждень носять на своїх тендітних плечах наші діти. І добре, якщо школа неподалік дому. Але ж багатьом учням доводиться добиратися до навчального закладу годину, а то й навіть більше.
Однак найприкріше, що вплинути на ситуацію ми не можемо, оскільки таку кількість підручників, зошитів, альбомів та іншого канцелярського приладдя передбачає навчальна програма. Тож єдине, чим можемо допомогти нашим школярикам, – це хоча б у молодших класах носити важкі рюкзаки за них, що, до речі, багато тат і мам, на жаль, не робить.
Віктор Миронець.
Фото Тетяни Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий