среда, 12 августа 2015 г.

Доступ до цукерок

Доступ до цукерок

Всі діти люблять солодощі і в цьому немає нічого дивного. Цукерки, тістечка та шоколад не лише смачні, вони – містять глюкозу, яка допомагає організму боротися з втомою. Та найголовніше – виробники завбачливо «одягають» їх в яскраві, привабливі обгортки, які не залишають байдужими маленьких ласунів.
На жаль, любов дітей до солодкого часом може набувати загрозливих масштабів, завдаючи шкоди їхнім молочним зубам та батьківським нервам. І, хоч як прикро про це говорити, подолати так звану цукеркову залежність дуже важко, а у деяких випадках навіть неможливо. Ми можемо лише спробувати відносно безболісно обмежити споживання солодощів дітьми. Як? Важко однозначно відповісти на це запитання, адже всі діти різні. Наприклад, один із способів, який свого часу допоміг нам із дружиною подолати нездоровий інтерес доньки до цукерок, базується на принципі «заборонений плід – солодший».
Як правило, діти порушують табу з цікавості, тож чим більше їм забороняти щось робити, тим сильнішим буде потяг порушити цю заборону. Ми вирішили усунути фактор допитливості і дозволили їсти стільки солодкого, скільки заманеться. Для цього наповнену різними цукерками вазу поставили там, де донька могла до неї легко дістатися.
Звичайно, спочатку, не вірячи своєму щастю, наша маленька ласунка мало не луснула біля заповітної вази, однак з кожним днем її порив з’їсти якнайбільше вщухав і уже за тиждень вона не взяла з неї жодної цукерки. З того часу солодощі в нашому домі завжди стоять на видному місці, а донька дуже рідко підходить до цукерниці.
У нашому випадку цей спосіб протистояти надмірному вживанню цукерок виявився ефективним, однак раджу застосовувати його лише тоді, коли дитина пообіцяє гарно снідати, обідати та вечеряти. Вразі порушення даного слова, не роздумуючи закрийте на певний час вільний доступ до солодощів. Якщо ж подібне трапиться знову, на жаль, це свідчитиме, що метод не діє і вам потрібно шукати інші шляхи вирішення проблеми.
Віктор Миронець.
Фото: www.artfile.ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий