вторник, 25 августа 2015 г.

Гра в мультики

Гра в мультики


Оскільки мультфільми – невід’ємна складова дитинства, вони неабияк впливають на дітей, які пізнають світ з допомогою зорових образів та відчуттів. На жаль, цей вплив не завжди буває позитивним, тож може завдати чимало клопотів. 
Зокрема існує думка, що мультфільми відбивають у дітей бажання слухати, а згодом й читати книги. Мовляв, тут не потрібно думати, напружувати фантазію і уявляти героїв та обстановку. Поза всяким сумнівом, зерна істини у цих словах є. Та, враховуючи власний батьківський досвід, зауважу – якщо дотримуватися розумного балансу, то ймовірність такого повороту подій значно зменшиться. Іншими словами, потрібно чергувати перегляд мультфільмів та читання. Причому останнього має бути більше.
Відволіктися від екрана телевізора добре допомагає також гра в мультики, коли разом з батьками дитина переказує сюжет, співає пісні улюблених героїв та малює їх. Крім того, не зайвим для розвитку уяви буде, якщо час від часу проситимете сина або доньку придумувати своє закінчення побачених та прочитаних вами історій.
Спробуйте також дізнатися, чи існує книга з продовженням пригод улюбленого героя, адже багато мультфільмів це – екранізації художніх творів для дітей. Якщо є, обов’язково подаруйте її дитині. Хтозна, можливо, вона стане не просто улюбленою, а й першою самостійно прочитаною.
Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий