пятница, 30 мая 2014 г.

Мить життя

Мить життя

Чому люди бачать сни? Перше, що спадає на думку під час пошуку відповіді, що це одна із фізіологічних особливостей головного мозку, завдяки якій наш організм, перебуваючи у стані спокою, поновлює свої сили. Але як тоді пояснити віщі сни і їх призначення? Може, таким чином отримуємо попередження і нагадування, що життя наше не вічне?
Усвідомлення того, що тривалість нашого перебування на землі в масштабі Всесвіту – лише коротка мить, бентежить і не сприяє спокійному сну. Ми не знаємо, скільки нам відведено років, однак часто поводимося так, ніби нам дано прожити кілька століть і просто марнуємо час на другорядне, зайве чи неважливе. Адже, погодьтеся, заздрість, злість, сварки, непотрібна метушня і часто надумані переживання не роблять життя кращим та приємнішим.
І хоча з цим нібито все зрозуміло, все одно, кожен день ми проводимо майже однаково – забуваємо радіти найменшим усмішкам долі, наполегливо шукаємо омріяне щастя, не помічаючи, що воно уже поруч, хочемо володіти скарбами всього світу тоді, як маємо найдорожче – наших коханих, близьких і рідних людей.
Ніхто не може бути впевненим, що для нього настане завтра, це красномовно свідчить на користь того, що потрібно радіти теперішньому, знаходячи час для посмішки, обіймів, поцілунків, слів подяки і прощення. Якщо цього не робити, то цілком ймовірно, рано чи пізно, настане день, коли жалкуватимемо про свою легковажність і недалекоглядність, однак щось змінити буде не просто пізно, а – неможливо.
Це, здавалося б, дрібниці, але оскільки саме з них складається щастя, не завадить повсякчас відшуковувати навколо себе хороше і позитивне, творити добро, дарувати іншим свою любов, тепло і увагу.
А ще – важливо вірити у світле майбутнє, але не забуваючи, що нам дарована лише мить, за яку так багато потрібно встигнути зробити. Мить, яка називається життям…

Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий