понедельник, 3 февраля 2014 г.

Крок до розуміння

Крок до розуміння


Кажуть, що чоловіки ніколи не зможуть збагнути логіку поведінки жінок, зрештою, як і представницям прекрасної статі не дано до кінця пізнати суть чоловічої душі. І хоч чимало фактів підтверджують цю теорію, насправді зрозуміти одне одного двом люблячим серцям не так уже й складно. Інакше щасливих шлюбів не існувало б взагалі.
У реальному житті на нашу поведінку впливає багато стереотипів. Зокрема чимало жінок (та й чоловіків теж) переконані, що партнер сам має здогадуватися про наші бажання та вподобання. Керуючись цим хибним правилом, замість щирої розмови часто обираємо мову натяків, сподіваючись на їх зрозумілість та очевидність. Тим часом забуваємо, що кожен із нас по-своєму трактує і «читає» підтексти. Як наслідок, крім образи одне на одного нічого іншого такою поведінкою не досягаємо.
Тож потрібно бути чесним із собою та партнером і, якщо чогось хочеться чи щось непокоїть, одразу говорити про це йому. Інакше через, скажімо, кільканадцять років подружнього життя дружина несподівано й випадково може виявити, що, наприклад, її страви не до смаку чоловікові і весь цей час він лише вдавав (а точніше – обманював), що вони неймовірно смачні.
Звичайно, правда не завжди буває приємною для тих, кого любимо, і бажання уберегти свою другу половину від зайвих переживань є цілком природним та зрозумілим. Однак парадокс ситуації полягає в тому, що обман, навіть коли стосується незначних і дріб'язкових речей, все одно залишається обманом. Більше того, чим довше його приховувати, тим гірше для себе, бо доведеться тривалий час удавати щирість, а також партнеру від неприємного усвідомлення того, що його кілька років водили за ніс. При цьому початкові і начебто благородні мотиви приховування істини – не зробити боляче – одразу ж втрачають будь-яке значення, а головним за таких обставин залишається лише сам факт обману.
Тож краще розставте всі крапки над «і», навчіться говорити прямо і відверто, уникаючи натяків. Адже вміння ділитися своїми почуттями, бажаннями та переживаннями – одна із важливих запорук міцності подружніх стосунків.

Віктор Миронець.
Фото Марії Панової.

Комментариев нет:

Отправить комментарий