вторник, 28 апреля 2015 г.

Інформація для роздумів

Інформація для роздумів

Результати досліджень, проведених компаніями, які спеціалізуються на інформаційній безпеці, свідчать, що більшість Інтернет-користувачів мусять пам’ятати від одного до п’яти паролів, а найактивніші – від шести до десяти. При цьому багато хто постійно забувають їх, тому часто, ігноруючи поради спеціалістів, намагаються не обтяжувати пам’ять і використовують прості комбінації.
Зокрема автор книги «Досконалі паролі» Марк Бернет склав список із 500 найпоширеніших, серед яких перші місця займають ім’я користувача, його рідних, дата народження, назва автомобіля, пам’ятні дати і… слово «пароль». А от лідером серед використовуваних записів, звичайно, є комбінація «123456» та її різні модифікації, наприклад, «12345678». Можливо, комусь такі засоби убезпечення персональних даних здаються надійними, однак, за словами спеціалістів, насправді це не так.
До речі, існує думка, що за паролем можна навіть спробувати визначити сутність користувача. Так, імена рідних та клички домашніх улюбленців, як правило, використовують задоволені життям люди. А от перевагу назвам спортивних команд та фільмів віддають відповідно затяті вболівальники і кіномани. І лише про тих, хто вигадує так звані правильні комбінації (із букв, цифр та спеціальних символів), нічого конкретного сказати неможна.
Тож робіть висновки. І якщо у списку Бернета (його легко знайти в Інтернеті) виявите паролі, якими теж користуєтеся, негайно змініть їх.

Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий