среда, 22 апреля 2015 г.

Захистити найдорожче

Захистити найдорожче

Погодьтеся, будь-яка безпека, і безпека дітей також, починається із нас самих. Адже головними захисниками своїх синів і дочок є в першу чергу батьки. І якщо вони постійно займаються своїми дітьми, люблять і застерігають їх від негативних вчинків, лише тоді можна говорити про якусь дитячу захищеність.
Як на мене, головна проблема захисту дітей полягає не в тому, що сучасний світ такий жорстокий, а у катастрофічній нестачі часу для спілкування батьків зі своїми дітьми. Ми постійно поспішаємо заробити більше грошей, щоб забезпечити фінансову стабільність своєї родини і досягти певного соціального статусу у суспільстві. І хоч би якою благородною була ця мета, на жаль, страждають ті, для кого ми так стараємось, - наші діти. Залишені наодинці з собою, вони, як кажуть, шукають «пригод на свою голову» і час від часу знаходять їх. А ми, кусаючи лікті, починаємо шукати винних, себе до цього списку, звичайно, не включаючи.
Особисто мене дивує, чому дехто з батьків обмежуються тим, що мимохідь розказують дітям про небезпеки, які на них можуть очікувати, і вважають свою місію виконаною. Хоча нібито усі добре знають, що потрібно постійно стежити за дотриманням правил поведінки, бо діти, особливо підлітки, часто люблять робити все навпаки. І лише вчасне втручання і коригування поведінки дитини може запобігти можливій трагедії. Наприклад, моя донька почала переходити вулицю на зелене світло тільки після того, як мало не потрапила під колеса автомобіля. Цей життєвий урок добре запам’ятали і вона, і ми з дружиною.
Тому завжди цікавтесь життям своїх дітей, намагайтеся проводити з ними весь вільний час (визнайте, навіть незважаючи на зайнятість, ми його завжди знаходимо, щоб подивитися телевізор, поговорити з кимось «ні про що» по телефону або на кілька годин «застряти» у соціальних мережах) і робіть усе можливе для того, щоб уникати подібних «уроків».
Віктор Миронець.
Фото Ріни Ловко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий