вторник, 8 декабря 2015 г.

Кря-кря, або щасливого плавання!

Кря-кря, або щасливого плавання!


Не секрет, що багато маленьких дітей не люблять купатися, тому їхнім батькам часом доводиться виявляти неабияку винахідливість, щоб вмовити своє чадо хоч трохи поплескатися у воді. І часто на допомогу татам і мамам приходить звичайне гумове каченя, зазвичай жовтого кольору, з яким процес купання стає набагато цікавішим.
Цю звичайну і таку просту іграшку й справді можна назвати унікальною. Адже вже понад сотню років гумові каченята дарують малечі хороший настрій. Більше того, ці каченята не мають національності, оскільки ними люблять бавитися діти у всіх куточках нашої планети. Та й дорослі теж іноді «поселяють» у своїх ванних кімнатах цих милих тваринок. Кажуть, що до палких прихильників цієї іграшки належить і королева Великої Британії Єлизавета ІІ.
Проте, якщо для когось гумове каченя є насамперед символом купання, то для інших ця іграшка може бути предметом колекціонування. І, що цікаво, такі збирачі зустрічаються майже у всіх країнах світу, а у 2007 році одна така приватна колекція, що налічувала понад 2500 несхожих одне на одного іграшкових каченят, навіть була занесена до Книги рекордів Гіннеса.
Жовті гумові каченята така популярна і відома іграшка, що їм присвячують пісні, вірші і найрізноманітніші цікаві заходи. Зокрема перегони, під час яких каченят опускають у будь-яку водойму, в якій є течія, і той, чия іграшка першою перетне фінішну лінію, вважається переможцем.
Найвідоміші подібні перегони, в яких брали участь до 100 тисяч жовтих каченят, щороку відбувалися у Сінгапурі, а у 2007 році естафету перейняли масштабніші лондонські змагання, більш відомі за назвою Великі британські перегони. Крім того, час від часу каченятам доводиться підкорювати також і морські та океанські простори, оскільки їхня здатність вільно пересуватися по воді допомагає науковцям вести спостереження за рухом підводних течій. Тож, як бачимо, сумувати їм немає часу.
Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий