понедельник, 21 декабря 2015 г.

Початок зимової казки

Початок зимової казки

Кілька днів тому до нас завітало перше велике зимове свято –  святого Миколая, яке ознаменує початок зимової казки. Цього дня відбуваються справжні дива, сила яких настільки велика, що навіть дорослі люди починають вірити в них. А що вже говорити про дітей! Для малечі це один з найулюбленіших днів у році, адже добрий святий, до речі, їхній покровитель, обов’язково кладе під подушку подарунок.
Традиція відзначати це свято бере початок у глибині віків і пов’язана з життям реальної людини, відомої завдяки своїй доброті, безкорисливості та співчуттю до інших. Як стверджують легенди, Миколай роздав усі свої статки бідним та нужденним, за що й здобув повагу і любов багатьох людей. З того часу пройшла не одна сотня років, світ змінився, однак, як і раніше, саме у ніч на 19 грудня у нас з’являється перше відчуття новорічного дива.
Більше того, цього дня ми самі творимо чудеса, коли, допомагаючи святому, тишком-нишком ховаємо під подушкою наших синів та доньок подарунки, при цьому отримуючи навзаєм їхнє захоплене: «Подивіться, що мені приніс Миколай!» Після цього й самі стаємо щасливішими, бо немає на світі кращого задоволення, ніж бачити справжню дитячу радість.
Однак Микола-Чудотворець любить не лише дітей. Він допомагає кожному, хто звертається до нього у скрутний час. Недарма ж кажуть, що святий на небі не сидить, бо повсякчас на землі творить добро. Тож його день – особливе свято. І не лише тому, що воно є першим серед цілої низки новорічно-різдвяних, а головним чином через те, що навчає нас добру й іншим чеснотам, вдовольнятися малим та радіти, на перший погляд, непомітним, простим речам, оскільки вони насправді можуть подарувати більше радості і задоволення, ніж дорогі яскраві дрібнички.
Словом, головне у нашому житті – безумовна любов і безкорислива доброта, які, як відомо, не мають ціни.
Віктор Миронець.
Фото Тетяни Попової
(взяте на сторінці газети
 «Порадниця» у Facebook).

Комментариев нет:

Отправить комментарий