среда, 23 декабря 2015 г.

Ялинка надовго

Ялинка надовго

Відтоді, як на початку VІІ століття у Франції з’явився звичай прикрашати ялинку, Новий рік та Різдво неможливо уявити без зеленої красуні, яка створює в оселі особливу святкову атмосферу. Однак останнім часом дедалі більше людей роблять свій вибір на користь штучних дерев. І не лише через бажання внести дещицю у справу збереження природного середовища. Якісна багаторазова ялинка може слугувати до 10 років, а отже, зекономити 
знаначні кошти.
Існує кілька основних критеріїв вибору штучної ялинки. Не варто купувати зелену красуню навмання. Перед тим як йти в магазин, визначтесь із розміром та місцем, де вона стоятиме.
Вибираючи ялинку, зверніть увагу на підставку. Вона повинна бути стійкою і в ідеалі – металевою, адже пластмасові легко ламаються. Потім огляньте голки. Незалежно від того, які вони – м’які чи жорсткі, штучна хвоя не повинна деформуватися. Щоб оцінити ялинку, достатньо провести рукою по гілці. Голки якісного виробу міцно закріплені і не відриваються. Крім того, м’які повинні легко розпрямлятися. Якщо вирішите купити ялинку з жорсткими голками, краще віддайте перевагу тій, в якої кінчики хвої заокруглені, особливо якщо в домі є маленькі діти.
Є два види конструкцій штучних ялинок – збірні та складані. Збірні деревця монтують за допомогою гачків або шарнірів, а складані мають структуру, подібну до парасольки. Тож вибираючи зелену красуню, враховуйте і цей момент, адже від нього залежить зручність складання і умови зберігання.
Оскільки прикрашена ялинка під час свят щодня по кілька годин нагріватиметься від гірлянди, особливу увагу потрібно звернути на її вогнестійкість. Якісні штучні ялинки виготовляють з матеріалів, у які додають антипірени (речовини, що перешкоджають горінню). Інформація про це обов’язково повинна бути вказана на упаковці, яку разом із касовим чеком варто зберігати протягом двох тижнів експлуатації виробу. Не купуйте навіть якісний на вигляд, але неналежно упакований товар. Так само, як і ялинку з різким, неприємним запахом, що неодмінно свідчить про її сумнівне походження.
Крім традиційного, декоративні штучні ялинки можуть бути різних кольорів – білого, рожевого, золотистого, срібного. Але хоч би яку пухнасту красуню обрали, пам’ятайте – святкова атмосфера в оселі в першу чергу залежить не від ялинки, а від нас.
Віктор Миронець.
Фото Оксани Хронюк.

Комментариев нет:

Отправить комментарий