четверг, 5 февраля 2015 г.

Цінність життя

Цінність життя

Незважаючи на те, що вчені майже одноголосно заявляють про обмеження ресурсів людського організму максимум 120 роками життя, ми все одно мріємо про безсмертя. І це природно, бо живемо лише раз. А ще – не всім вдається прожити відведений Всевишнім час так, як хотілося б, чи здійснити усе задумане. Тож і бажаємо отримати вічне життя, аби мати можливість виправляти помилки та починати все з чистого аркуша.
Питання безсмертя завжди цікавило людський розум і хвилювало душу, однак, хоч як прикро, нині ми від нього так само далеко, як і наші предки тисячі років тому. Це, звичайно, засмучує, але водночас і підказує, як потрібно жити. Адже на додачу до негараздів, які чекають на нас мало не на кожному кроці, та трагічних поєднань різних життєвих обставин, ми й самі добре вміємо вкорочувати собі віку. І часто цілком свідомо. Наприклад, знаючи про шкоду куріння, тисячі людей не хочуть відмовлятися від згубної звички і йдуть на великий ризик. Подібне можна сказати і про надмірне вживання алкоголю. Чимало клопотів додають також негативні думки, особливо заздрощі. Як правило, вони призводять до марних і непотрібних переживань, які кожен «лікує» по-своєму – заспокійливими засобами, надмірним вживанням їжі або й алкоголем.
Та життя надто коротке, щоб марнувати його на заздрощі, осуд інших та шкідливі звички. Особливо це відчувається сьогодні, коли жителям України випали нелегкі випробування, а зі сходу держави щодня надходять тривожні новини. Однак, як кажуть, нічого не буває просто так і, на жаль, саме завдяки АТО ми нарешті змогли по-справжньому усвідомити швидкоплинність людського життя, що, у свою чергу, допомогло краще зрозуміти його справжню цінність.
Тож потрібно зробити усе можливе, щоб урок, за який довелося так дорого заплатити, не був марним і більше ніколи не повторювався. А головне – не лише цінувати кожну прожиту хвилину, а й поспішати творити добро. Бо нині це, погодьтеся, як ніколи раніше, важливо.
Віктор Миронець.
Художник Катерина Саєвська» («Я подарувала тобі життя»).

Комментариев нет:

Отправить комментарий