вторник, 10 февраля 2015 г.

Скарби піратів

Скарби піратів

Хоч любов дітей до солодощів цілком зрозуміла, всі ж бо були малими, часом вона може набувати загрозливих масштабів і завдавати шкоди не лише їхнім молочним зубам, а й батьківським нервам. І найприкріше, що подолати цю залежність дуже важко, а у деяких випадках навіть неможливо. Ми можемо лише спробувати відносно безболісно обмежити споживання дітьми таких смачних, однак не завжди корисних цукерок, тістечок та шоколадних батончиків.
Діти, особливо дошкільнята, пізнають світ у грі. І цим можна скористатися. Наприклад, вирушити із сином чи донькою на пошуки скарбів піратів. Для цього вам знадобиться карта, яку можна і навіть краще намалювати разом із дитиною, та власне самі скарби, роль яких у такому разі виконуватимуть, звичайно ж, цукерки. Порада – виготовляючи карту, подбайте, щоб на ній було якомога більше умовних позначень, особливо цифр, та намальовано багато однакових предметів (монет, дерев, річок, гір, кораблів тощо). Це допоможе зробити гру не лише цікавою, а й корисною.
Перед початком «подорожі» непомітно заховайте скарби у різних місцях квартири чи будинку. При цьому не забувайте, що головна мета гри – обмежити споживання цукерок, тож не потрібно впадати у крайнощі і розкладати їх кілограмами. Вистачить лише кілька штук.
Отже, коли всі приготування зроблені, настав час вирушати на пошуки пригод. Попросіть дитину порахувати, наприклад, намальовані на карті монети і зробити стільки ж кроків у вказаному вами напрямку. Потім нехай знайде на карті, скажімо, цифру 5 і знову ступить стільки само кроків. За подібним принципом поступово підводьте дитину до «печери» зі скарбами. Не забувайте також час від часу урізноманітнювати подорож різними пригодами. Приміром, скажіть, що дійшли до бурхливої річки, і тепер потрібно її обходити через джунглі. Словом, вигадуйте і фантазуйте. А знайшовши скарби, не забудьте пояснити дитині, що пірати їх ховають лише раз на кілька днів, коли нікого немає вдома. Це дуже важливий момент, оскільки якщо зумієте домовитися з дитиною, то гарантовано позбудетеся її настирливих «хочу» та «купи» до наступної вашої віртуальної подорожі.
Свого часу ця гра допомогла нам із дружиною не лише подолати нездоровий інтерес доньки до цукерок, а й також навчити її краще рахувати. Тож спробуйте і ви скористатися нашим досвідом.
Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий