четверг, 12 февраля 2015 г.

Основа любові

Основа любові

Любов буває різною – до батьків, чоловіка чи дружини, дітей, зрештою до себе самого, навколишнього світу, життя… Цей перелік можна продовжувати, і свідчить він лише про одне – все у нашому житті починається з цього світлого почуття.
Щасливий той, хто любить і кого люблять. Це аксіома, і перевірена вона самим життям. Однак як будь-яке правило має винятки, оскільки очевидно, що любов – це не тільки почуття і приємні емоції, а ще й обов’язки. І щоб вона була такою, як про неї пишуть романісти, – раз і на все життя, в її основі повинні бути відповідальність, розуміння, повага, дбайливість, реалістичність, жертовність і, звичайно, романтика.
На практиці це означає не лише любити когось, як самого себе, а й ставити інтереси партнера вище своїх, поважати і бережно ставитися до нього. Особливо це стосується чоловіків, адже від того, як вони поводяться з коханою жінкою, великою мірою залежить її самооцінка. Навіть такі незначні, але постійні знаки уваги, як, приміром, завжди пропускати жінку вперед, відсувати стілець, коли вона сідає, допомагати одягати, скажімо, пальто чи плащ, демонструють шанобливе ставлення і засвідчують любов та турботу. Це вже не кажучи про квіти, подаровані просто так, а не на свято чи якусь річницю, ніжні обійми та інші романтичні вчинки. Адже, на жаль, коли змінюємо статус залицяльника і гордо починаємо називати себе одруженими чоловіками, часто забуваємо про романтику, на яку так сподіваються наші дружини, навіть не задумуючись над тим, що саме постійна закоханість породжує сили, які допомагають побороти рутину буднів.
Любов дається кожному, просто не всі можуть її одразу розпізнати і відчути неймовірну силу цього життєдайного почуття. А тому, якщо у вашому серці уже загорівся чи ще обов’язково спалахне вогник кохання, пам’ятайте – виявляти його потрібно не лише кілька разів на рік, у День закоханих чи День сім’ї, любові і вірності та під час спільних річниць. Це потрібно робити кожного дня.
Віктор Миронець.
Фото Марії Панової.

Комментариев нет:

Отправить комментарий