вторник, 30 июня 2015 г.

Довговухий друг

ДОВГОВУХИЙ ДРУГ

Кожна дитина має улюблену іграшку, і найчастіше це – зайченя, яке, за словами психологів, для дошкільнят – найкращий збірний образ. А все тому, що малюкам простіше проводити паралель між собою та цим довговухим звірятком.
Крім того, як свідчить мій власний батьківський досвід, діти краще пізнають навколишній світ, коли поруч є наділений людськими якостями іграшковий друг. Принаймні саме маленьке жовте плюшеве зайченя свого часу «допомагало» доньці засвоювати правила поведінки, вчитися читати та рахувати. Вони разом повторювали неслухняні цифри, шукали у дитячій абетці й повертали на місце букви-втікачки, дякували мамі за смачну вечерю і татові – за куплене морозиво.
А ще донька, як і багато інших дітей, вчилася сміливості у зайченяти з мультфільму «Подарунок для найслабкішого», а завдяки історії про чотирьох синочків та лапочку дочку зрозуміла, що потрібно бути обережною та уникати спілкування з незнайомцями. Любить вона й казки про звірів, особливу ту, яка розповідає про кмітливого їжака, який провчив зайця-хвалька.
З іграшковим зайченям дітям завжди цікаво бавитися, адже він потішний та непосидючий, тож сумно з ним ніколи не буває. Словом, справжній друг для багатьох веселих забав. Однак якщо у вашого сина чи доньки є інша улюблена іграшка, її теж можна використати у процесі навчання. Адже навколишній світ для малят – ніби казка, а в казках, як відомо, розмовляють усі без винятку іграшки, тож навіть маленький паровозик може вчитися разом із ними читати та рахувати.
Віктор Миронець.
Фото автора.

Комментариев нет:

Отправить комментарий