вторник, 16 июня 2015 г.

Шлях до успіху

Шлях до успіху

(лист для молоді)

Кажуть, що молодість – найкращий час. Запитайте у будь-кого із старших поколінь, і вам неодмінно це підтвердять. А дехто ще й додасть кілька слів про майже безмежні можливості, які доля дарує кожному вчорашньому школяру та студенту. Інша справа, що не всім вдається ними скористатися і стати відмінниками у найважливішій школі – школі життя, де навчання ніколи не закінчується.
У шкільні, а згодом студентські роки здається, що весь світ лежить біля ніг і за бажання можна навіть гори з місця зрушити. Амбітність, хай деколи й надмірна, непосидючість, упертість, бажання змінити усе навколо та жага дій необхідні для руху вперед… Ці риси кожен проявляє по-різному – хтось яскравіше, дехто не так явно, однак, на щастя, притаманні вони всім молодим людям. Більше того, їх можна сміливо називати однією з ознак молодості.
Якщо ж говорити мовою сучасних ділових кіл, це – класичний набір інструментів для досягнення успіху, якими не потрібно боятися користуватися, виконуючи домашні завдання, контрольні та екзаменаційні роботи у школі життя. Звичайно, не обійтися вам і без хороших однокласників, які підкажуть, порадять та за потреби дпоможуть. Іншими словами, поруч мусить бути бодай одна людина, чия думка для вас є авторитетною. Крім того, намагайтеся вчитися на чужих помилках, аби не припускатися власних.
Для цього, хоч якого успіху досягнете, завжди майте мужність зізнатися собі, що знати геть усе неможливо, і мудрість іншого може виявитися більшою за вашу. Ніколи не пускайте гординю у свою душу, бо через неї будете впертими тоді, коли це не потрібно, можете відмовитися від дуже необхідної допомоги, а головне – втратите об’єктивність і зв’язок з реальністю. Не забувайте, дістатися до вершини успіху важко, однак втриматися на ній, опираючись вітрам обставин, без сторонньої допомоги набагато складніше. І щоб мати таку підтримку, доведеться пройти один із найважчих життєвих тестів на людяність.
До речі, усі добре знаємо, що досягнути вагомих результатів в роботі можна швидше, займаючись улюбленою справою. Однак не всім вистачає духу зробити крок назустріч мрії. Під тиском умов сьогодення багато хто здається й починає пливти за течією. Тож ухвалюючи будь-яке доленосне рішення, завжди прислухайтеся до свого внутрішнього голосу. Це, звичайно, не вбереже від можливих помилок та прорахунків, але зробить їх ймовірність значно меншою. Зрештою таким чином позбудетеся протиріч із власним «я», що в подальшому неодмінно позитивно вплине на навчання.
У школі життя вистачає іспитів, і бувають вони мало не щодня. Деякі з них в разі невдачі можна перескласти, інші, на жаль, ні. Саме тому намагайтеся старанно вчитися й робити правильні висновки – як із невдач, так і з перемог. А ще – не бійтеся, не лінуйтеся, пробуйте, шукайте, зважуйтеся, експериментуйте та імпровізуйте. Словом, не сидіть на місці, і на вас обов’язково чекатиме успіх.
Віктор Миронець.
Фото Ігоря Аврамчука.

Комментариев нет:

Отправить комментарий