среда, 17 июня 2015 г.

Гідний вчинок

Гідний вчинок

Пильно відстежуючи так звані новини державного масштабу та слідкуючи за повідомленнями з-за кордону, ми, на жаль, часто не помічаємо менших, однак теж важливих для суспільства подій. І лише коли вони завдяки небайдужим людям набувають розголосу, починаємо цікавитися, шукати, аналізувати і робити висновки. Саме до таких можна віднести й випадок, який нещодавно стався у одному із прикарпатських навчальних закладів.
Такого в історії незалежної України ще не було. Під час свята останнього дзвоника у Коломийській ЗОШ №1 імені Василя Стефаника випускник-медаліст Марко Левандовський віддав свою золоту медаль несправедливо обділеній цією відзнакою однокласниці Олі Мацюк, зауваживши, що вона її заслужила, як ніхто інший.
Ця звістка спочатку сколихнула соціальні мережі, потім потрапила на шпальти електронних ЗМІ і нарешті знайшла відображення в новинах одного з центральних телеканалів. Як наслідок, справедливість перемогла, і дівчина таки отримає медаль. Щоправда, срібну.
Оля, за її словами, не очікувала такого повороту подій, тож була здивована і приємно вражена вчинком Марка. А коли випадок набув розголосу, поведінка юнака, гідна справжнього чоловіка, знайшла схвалення й у багатьох українців. Певна річ, щось однозначно стверджувати в цій історії важко, бо недарма кажуть: скільки людей – стільки й думок. Однак, враховуючи всі обставини, тут важливіше інше. І насамперед – виразне підтвердження того, що наше суспільство після багаторічного «застою» нарешті почало змінюватися у кращий бік.
Протягом багатьох століть людям не дає спокою одвічне запитання, чому світ такий несправедливий і одним, часто незаслужено, дається все, а іншим – нічого. Та насправді, як показує вчинок Марка Левандовського, справедливість на світі є, якщо, звичайно, не боятися про неї говорити і боротися.
Віктор Миронець.
Фото Христини Томенчук (Facebook).

Комментариев нет:

Отправить комментарий