понедельник, 22 февраля 2016 г.

Куди поділася посмішка?

Куди поділася посмішка?


Напевно, помічали людей, які не проявляють радість, навіть тоді, коли їм дуже весело. Так от, виявляється, вони просто не вміють цього робити.
До такого висновку після тривалого дослідження дійшли вчені з Портсмутського університету, які звернули увагу на те, що обличчя деяких людей постійно мають міну невдоволення. Змусити їх радісно усміхнутися практично неможливо. Саме це й зацікавило англійських дослідників, які взялися за вивчення міміки і з’ясували, що постійний сумний вираз обличчя зумовлений меншою кількістю м’язів, ніж у інших людей.
До речі, раніше вважали, що всі люди мають однаковий набір із 5 так званих основних м’язів обличчя, з допомогою яких можна виражати гнів, радість, здивування, страх або сум. Однак, за словами дослідників, існує ще 14 м’язів, наявністю яких може похвалитися не кожен, тож багато людей, хоч би як того хотіли, не можуть передавати своє щастя. Саме тому не поспішайте ображатися на невеселого співрозмовника, адже, хтозна, можливо, він і хотів би посміхнутися, але не може.
Віктор Миронець.
Фото Юлії Сокирко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий