пятница, 10 июля 2015 г.

Відмінниці з Ніжина

Відмінниці з Ніжина

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти цього року, набравши максимальну кількість балів із ЗНО, дві чарівні дівчини з міста Ніжин Чернігівської області Тетяна Смага (на фото) та Валерія Гладка стали найрозумнішими серед українських випускників. До речі, торік таких учнів було п’ятеро.
Дівчата хоч і з одного міста, однак не знайомі, оскільки навчалися у різних школах. Тетяна закінчила Ніжинську ЗОШ №7, а Валерія – гімназію №3. Інтереси теж мають різні. Одна дівчина більше тяжіє до гуманітарних наук, іншій до вподоби точні.
Після оголошення результатів ЗНО випускниці стали кумирами не лише місцевої молоді. Вони продемонстрували добрий приклад для наслідування усім українським школярам, адже найвищі бали стали закономірним результатом багаторічної копіткої та наполегливої праці. Зокрема Тетяна з третього класу поглиблено вивчала українську мову, а Валерія навчалася у класі з поглибленим вивченням біології та хімії.
Дівчата не раз ставали призерами й переможцями шкільних, обласних та республіканських олімпіад й учнівських конкурсів. А Тетяна Смага, окрім того, за вагомі успіхи в навчанні отримувала також спочатку іменну стипендію від міської Ради, потім Кабінету Міністрів, а протягом минулого навчального року – від Президента України. Як напівжартома зауважує батько дівчини Сергій Смага, за підписами деяких грамот та дипломів доньки можна навіть вивчати прізвища кількох поколінь міністрів освіти та науки.
Однак попри літературний хист та любов до української мови, Тетяна Смага мріє стати лікарем, тож свій найкращий в Україні сертифікат ЗНО повезе до Вінницького національного медичного університету імені Миколи Пирогова, а відмінниця Валерія Гладка планує стати студенткою Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Віктор Миронець.


Комментариев нет:

Отправить комментарий