пятница, 11 марта 2016 г.

Майбутнє за творчими людьми

Майбутнє за творчими людьми

Під час нещодавньої презентації посібника з творчого розвитку дитини дошкільного та молодшого шкільного віку «Миколайчик» в літературно-музичній вітальні столичної бібліотеки імені Адама Міцкевича, як то кажуть, і яблуку не було де впасти. Що недивно, адже автори Жанна Романчук, Наталія Місяць, Олена Кравцова та Дарина Дерій зуміли створити й справді унікальний, актуальний та корисний навчальний матеріал дидактично-прикладного характеру.
Як зауважила один із авторів підручника координатор проектів ГО Молодіжна організація «Країна Сонячних Променів» (на базі якої було розроблено видання) Жанна Романчук, оскільки посібник «Миколайчик» написано двома мовами – українською та польською, він знайомить дітей з традиціями двох народів і допомагає у формуванні моральних якостей.
Крім того, у посібнику зібрано комплекс дидактичних та розвиваючих завдань для дітей з мовленевої творчості і малювання, які навчають римуванню, віршуванню, ілюструванню. Тож, вкладаючи свою працю у творення поетичних рядків, юний читач зможе відчути себе поетом, а працюючи з розмальовками, долучитися до процесу художнього оформлення книги. За словами авторів видання, такі вправи привчають до проектного мислення, виховують любов до занять творчістю, мотивують до саморозвитку і самовиховання.
«Ми хочемо, щоб Україна змінювалася на краще, тож маємо потребу в нових творчих людях, яких мусимо виховати самі. І один із способів це зробити – достукатися до дитячих сердець з допомогою таких книжечок як «Миколайчик», в яких простими словами говориться про серйозні речі. Дуже важливо долучити дітей до добрих справ, і коли діти будуть їх робити, вони ростимуть добрішими», – наголосила автор текстів кандидат педагогічних наук, доцент, директор Центру полоністики Житомирського державного університету імені Івана Франка Наталія Місяць. З цими словами погодився дитячий письменник Анатолій Качан, який також дав на майбутнє авторам посібника кілька слушних порад.
Під час презентації своїми думками про посібник «Миколайчик» поділилося багато учасників заходу. І хоч кожен говорив про своє бачення і ставлення до проекту, усі погодилися з тим, що сьогодні, коли доля випробовує українців на стійкість, подібні книги неабияк сприяють збереженню й розвитку в дитячих серцях паростків добра, гідності та милосердя.
Віктор Миронець.
Фото Євгена Добриніна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий