вторник, 1 марта 2016 г.

Мрійте правильно

Мрійте правильно

Кажуть, що весна – найкращий час для будь-яких нових починань та здійснення мрій. Недаремно ж її ще називають порою відродження та надії. Тож якщо ви задумали щось змінити у своєму житті, не варто відкладати цю важливу і відповідальну справу.
Мріяти, як відомо, не шкідливо. От ми і мріємо. Хтось про велике кохання – так, щоб раз і на все життя знайти вірного друга, з яким можна пройти і вогонь, і воду, чи нарешті помиритися з тим, хто незважаючи на розбіжності у поглядах, залишається небайдужим серцю. А дехто хоче знайти хорошу роботу, заробити або виграти в лотерею мільйон, мати власний будинок, народити першу (другу, третю…) дитину. Наші мрії різні, однак їх об’єднує здатність робити сірі будні привабливішими, а життя більш осмисленим. Щоправда, за умови, якщо мріяти правильно, сприймаючи мрію не як пасивне очікування манни небесної, а як ціль та керівництво до дії.
Скептики, звичайно, можуть заперечити: мовляв, сьогодні людські мрії збуваються набагато рідше, ніж колись, тож навіщо марнувати на них дорогоцінний час. Серед основних причин такого стану речей вони зокрема називають значну зміну устрою нашого життя, в якому стало більше стресів, клопотів та переживань.
У цих словах, безперечно, є частка істини, заважати здійсненню мрій може багато факторів, однак, погодьтеся, насправді найчастіше причиною невдачі стає наша неготовність до змін, іноді навіть кардинальних. Наприклад, до збільшення відповідальності на новій посаді чи до переїзду в інший будинок, а то й навіть інше місто. От і виходить, що впритул наблизившись до досягнення своєї мети, боїмося зробити найважливіший останній крок.
Та, як навчає народна мудрість, вовків боятися – у ліс не ходити. Тому завжди, за будь-яких обставин вірте у свою мрію і робіть усе від вас залежне для втілення її в життя, навіть якщо іншим вона здається нездійсненною.
Звичайно, чути неприємні відгуки на свою адресу нікому не подобається. Більше того, як свідчать опитування, саме вони найчастіше стають причиною зникнення ентузіазму продовжувати розпочату справу. Тож щоб цього не сталося, кожного разу, коли «доброзичливці» з іронією відгукуватимуться про вашу мрію, згадуйте винахідника телефону Александра Белла, радіо Ніколу Теслу, електричної лампочки Томаса Едісона, ліфта Еліша Отіса та інших відомих особистостей, які свого часу не послухалися скептиків, а їхні винаходи й відкриття уже понад століття роблять життя людей кращим та зручнішим.

Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий