вторник, 12 мая 2015 г.

Вік для школи. Науковий підхід

Вік для школи. Науковий підхід

Багатьом батькам, навіть якщо всі ознаки вказують на готовність дитини стати школярем і, що можна сміливо готуватися до 1 вересня, все одно доводиться робити непростий вибір, у якому віці віддавати дитину до школи – 6 чи 7 років.
Існує багато часто діаметрально протилежних думок із цього приводу, що лише ускладнює прийняття остаточного рішення. Тож допомогти татам і мамам визначитися взялися британські вчені, які півтора роки спостерігали за понад тисячею учнів 6- та 7-річного віку. Коли кожному учасникові експерименту виповнювалося 8 років, він проходив тестування із завданнями з математики, письма та читання, а також виконував вправу на уважність.
Як свідчать результати дослідження, молодші діти продемонстрували кращі показники успішності. Це дало вченим підставу говорити про те, що діти, які йдуть до школи раніше, мають менше труднощів із навчанням, ніж ті, які ще на рік залишаються вдома. Щоправда, дослідники зауважують – це лише перший етап експерименту, тому остаточно говорити про тенденцію можна буде лише за кілька років, коли він закінчиться. А раз так, то нам, батькам майбутніх першокласників, й надалі доведеться шукати відповідь самостійно, покладаючись на власну інтуїцію.
Віктор Миронець.
Фото автора.

Комментариев нет:

Отправить комментарий