пятница, 20 января 2017 г.

«ЕтноЗима» у Михайлівському

«ЕтноЗима» у Михайлівському

Відома співачка, телеведуча, заслужена артистка України, волонтер та громадський діяч Анжеліка Рудницька переконана, що Різдво - це велике диво, і навіть заспівана колядка може бути надзвичайним подарунком. Тож зрозуміло, чому саме мистецька агенція «Територія А», яку вона очолює, та Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир виступили співорганізаторами унікальної і найбільшої події початку року - фестивалю «ЕтноЗима» у Михайлівському, який відкриється уже завтра.
Насамперед «ЕтноЗима» - захід із національним колоритом та сучасними можливостями. Фестиваль уже відбувався у наймальовничіших куточках України: на Буковині, Полтавщині, Волині, Київщині та Чернігівщині. А цього разу - у стінах знакового для новітньої історії нашої держави місці, Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.
В останній день найулюбленіших українцями різдвяних свят тут пройде марафон «Радуйся!» Протягом кількох годин його учасники - дитячі, фольклорні, церковні та професійні колективи - виконуватимуть колядки і щедрівки. Своїм співом порадують також Анжеліка Рудницька, Марина Одольська, Едуард Приступа, Ірина Шинкарук, Анатолій Гнатюк, Тарас Компанійченко та багато інших відомих артистів.
Крім власне музичної частини фестивалю, працюватиме літературна сцена, на якій знані українські письменники розповідатимуть дітям дивовижні історії, читатимуть різдвяні оповідання та вірші. До активної участі у читаннях організатори запрошують всіх наймолодших відвідувачів, а також їхніх батьків.
Звичайно, як і належить культурно-мистецькому заходу, протягом усього дня на території монастиря діятиме різдвяний ярмарок народних майстрів і триватимуть різноманітні майстер-класи.
Фестиваль «ЕтноЗима» у Михайлівському від самого початку обіцяє перетворитися на затишне родинне свято, під час якого можна буде відпочити від нелегкої буденності, добре провівши час із рідними та близькими людьми. А ще допомогти зробити чиєсь життя більш радісним і щасливим, бо Різдво, за словами Анжеліки Рудницької, - це не лише 12 страв. У першу чергу воно має ознаменовуватися добрими справами.
Віктор Миронець.

Комментариев нет:

Отправить комментарий